Ministar Lorencin na obilježavanju prve godišnjice rada botela "Marina"

Slika /arhiva/FAH-141126_mk1.jpg

Prvi brod-hostel u Hrvatskoj, botel "Marina" u Rijeci u prvoj će godini rada ostvariti oko 15 tisuća noćenja, istaknuto je u srijedu na obilježavanju prve godišnjice rada tog botela kojoj je bio nazočan i ministar turizma Darko Lorencin. Ministarstvo turizma poduprlo je restauraciju i uređenje komandnog mosta te memorijalne sobe, a uređen je i fitness prostor te su sve sobe postavljeni televizori. Kako je najavljeno, na restauriranom komandnom mostu će se do kraja godine postaviti zbirka restauriranih i konzerviranih predmeta, ali i vrijednih dokumenata vezanih za brod "Marina" i njegovu dugu i burnu povijest. Ministar Lorencin rekao je da se u projekt botela Marina vjerovalo od ranije te da je riječ o atrakciji i novosti u turističkoj ponudi Rijeke. Drago mi je da imamo pokazni primjer kako treba raditi, biti kreativan i inovativan, kazao je Lorencin, ističući da nas u turizmu očekuje novo područje, u koje smo pomalo već i ušli - kreativna industrija, koja se ne odnosi samo na dizajn. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je da mu je projekt u početku djelovao kao dobra, ali teško ostvariva zamisao. Gradska uprava pomogla je koliko je mogla, prije svega u rješavanju administrativnih problema i danas svi možemo biti zadovoljni što Rijeka ima ovakav objekt, rekao je.

Prvi brod-hostel u Hrvatskoj, botel "Marina" u Rijeci u prvoj će godini rada ostvariti oko 15 tisuća noćenja, istaknuto je u srijedu na obilježavanju prve godišnjice rada tog botela kojoj je bio nazočan i ministar turizma Darko Lorencin.

Ministarstvo turizma poduprlo je restauraciju i uređenje komandnog mosta te memorijalne sobe, a uređen je i fitness prostor te su sve sobe postavljeni televizori. Kako je najavljeno, na restauriranom komandnom mostu će se do kraja godine postaviti zbirka restauriranih i konzerviranih predmeta, ali i vrijednih dokumenata vezanih za brod "Marina" i njegovu dugu i burnu povijest.

Ministar Lorencin rekao je da se u projekt botela Marina vjerovalo od ranije te da je riječ o atrakciji i novosti u turističkoj ponudi Rijeke. Drago mi je da imamo pokazni primjer kako treba raditi, biti kreativan i inovativan, kazao je Lorencin, ističući da nas u turizmu očekuje novo područje, u koje smo pomalo već i ušli - kreativna industrija, koja se ne odnosi samo na dizajn.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je da mu je projekt u početku djelovao kao dobra, ali teško ostvariva zamisao. Gradska uprava pomogla je koliko je mogla, prije svega u rješavanju administrativnih problema i danas svi možemo biti zadovoljni što Rijeka ima ovakav objekt, rekao je.

Obersnel je naglasio kako se oko 50 posto noćenja svih riječkih hostela ostvaruje upravo na botelu Marina te da je u Rijeci u prvih deset mjeseci ove godine ostvareno oko 18 posto dolazaka i noćenja turista više nego u istom razdoblju lani.

Brod "Marina" je 2013. godine, nakon više od 70 godina plovidbe, preuređen u prvi hrvatski botel, a usidren je na Adamićevom gatu u središtu Rijeke.

Prema ocjeni internetskih portala TripAdvisor i Booking.com, botel "Marina" je vodeći riječki smještajni objekt u kategoriji hostela. (Hina)



Pisane vijesti