Ministar Lorencin i zamjenik ministra Koraca u posjetu Sloveniji

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin će, u utorak 1. rujna, službeno boraviti u Sloveniji, na Bledu, gdje će se u sklopu Bledskog strateškog foruma sastati sa slovenskim ministrom gospodarstva Zdravkom Počivalšekom te razgovarati o nastavku suradnje u turističkoj promociji na dalekim tržištima.

Bledski strateški forum će također posjetiti i zamjenik ministra dr. sc. Daglas Koraca koji će tom prilikom sudjelovati na Drugom sastanku na visokoj razini 16 zemalja Središnje i Istočne Europe i Kine, gdje će se raspravljati o zajedničkoj suradnji te poboljšanju prometne i turističke povezanosti europskih zemalja i Kine.

U srijedu, 2. rujna, zamjenik ministra će sudjelovati na sastanku Višegradske skupine + 4 zemlje. (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka + Bugarska, Hrvatska, Slovenija i Rumunjska).

Sastanak će se održati na poziv ministrice regionalnog razvoja Republike Češke Karle Šlechtove, koja predsjedava Višegradskom skupinom, kako bi se produljila suradnja u regiji, a jedno od područja bi bio i turizam. Teme o kojima će se razgovarati su razmjena iskustva na području turističkog menadžmenta i obrazovanja, razmjena podataka o turističkom prometu i potrošnji, razmjena iskustava iz prakse te primjera dobre prakse s kineskim turistima te druge mogućnosti suradnje na području turizma.



Najave