Ministar Kliman: zračna luka Mali Lošinj jedan je od strateških projekata hrvatskoga turizma

Slika /arhiva/180816_losinj_kliman1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman posjetio je Mali Lošinj i Grupu Jadranka d.d. te se uvjerio u odlične pokazatelje turističke sezone na otoku Lošinju, kao i smjer razvoja strateškog projekta rekonstrukcije i proširenja piste Zračnog pristaništa Mali Lošinj. Tema sastanka s gradonačelnikom Maloga Lošinja Garijem Cappellijem i predsjednikom Uprave Grupe Jadranka Sanjinom Šolićem održanog u boutique hotelu Alhambra u uvali Čikat bila je tijek razvoja ovoga projekta iznimno važnoga za daljnji razvoj turizma na Lošinju te pozicioniranje Lošinja kao elitne turističke destinacije.

Ministar turizma Anton Kliman posjetio je Mali Lošinj i Grupu Jadranka d.d. te se uvjerio u odlične pokazatelje turističke sezone na otoku Lošinju, kao i smjer razvoja strateškog projekta rekonstrukcije i proširenja piste Zračnog pristaništa Mali Lošinj.

Tema sastanka s gradonačelnikom Maloga Lošinja Garijem Cappellijem i predsjednikom Uprave Grupe Jadranka Sanjinom Šolićem održanog u boutique hotelu Alhambra u uvali Čikat bila je tijek razvoja ovoga projekta iznimno važnoga za daljnji razvoj turizma na Lošinju te pozicioniranje Lošinja kao elitne turističke destinacije.

„Zračna luka Mali Lošinj jedan je od strateških projekata za Republiku Hrvatsku koji će sigurno znatno povećati broj dolazaka gostiju i dati novu perspektivu za daljnji turistički razvoj Grupi Jadranka, ali i gradu Malom Lošinju, otocima Lošinju i Cresu te hrvatskom turizmu u ovom dijelu Jadrana. Zbog toga smo u Ministarstvu turizma u zadnjih šest mjeseci doveli cijeli projekt praktično do kraja s time što ostaje još nekoliko tehnički stvari kako bismo ga predstavili Vladi RH i zaključili sporazum između Grupe Jadranka i Vlade RH o dokapitalizaciji zračne luke. Time bismo završili naš dio posla i sve ostalo, ulaganje, provedba i privođenje kraju, bit će na Grupi Jadranka“, rekao je ministar turizma Anton Kliman u čijoj pratnji su bili pomoćnik ministra Robert Pende te predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban.

Jadranka Grupa nositelj je turističkog razvoja otoka Lošinja te zajedno s destinacijom godinama ulaže u razvoj i promociju Lošinja kao otoka kvalitetne, luksuzne, eko i spa&health ponude. Za daljnji iskorak otoku nedostaje zračna luka koja može primiti putničke avione, jer je Lošinj prije svega avio destinacija s obzirom na emitivna tržišta s kojih dolaze gosti.

„Plan rekonstrukcije i proširenja zračnog pristaništa uključuje produljenje piste s 900 na 1800 metara te izgradnju nove zgrade pristana, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika. To će nam omogućiti ugovaranje charter linija, a cijeli Lošinj, s naglaskom na naše hotele s pet zvjezdica Bellevue i Alhambru u uvali Čikat, učinit ćemo dostupnijima gostima koji traže najvišu kvalitetu smještaja. Ako se ispune svi preduvjeti i ako uskoro bude donesena odluka, planiramo početi s radovima nakon sljedeće sezone. Iako su radovi jako zahtjevni i bit će nam teško sve odraditi između dvije sezone, ipak se nadamo kako bi u 2018. godini mogli početi primati prve putnike“, rekao je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka.

Prema sadašnjim procjenama, ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 35 milijuna eura.



Pisane vijesti