Ministar Kalmeta otvorio 14. sajam sporta i nautike

Slika /arhiva/050223-tomislav-pavlek-w.jpg

Međunarodni sajam Sporta i nautike, koji je otvoren jučer na Zagrebačkom velesajmu i koji se odvija pod sloganom "Zaplovite s najboljima", okupio je više od 350 domaćih i inozemnih izlagača. Ovogodišnju sajamsku priredbu, na kojoj će uz ostalo biti izloženo više od 200 primjeraka vrhunskih modela plovila, otvorio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Hrvatsko gospodarstvo sve više prepoznaje nautiku kao mogućnost plasmana i izvoza svojih proizvoda, ustvrdio je Kalmeta. Dodao je da sajam postao nezaobilazno mjesto okupljanja sportaša i nautičara te da posebno raduje što je ove godine više nego prije izloženo domaćih nautičkih proizvoda, plovila i opreme.

Ministar je ocijenio da je Hrvatska već prema mnogo čemu poznata i priznata u svijetu, ali da je prema sportskim uspjesima svojih sportaša i nautičkom turizmu možda najviše. Govoreći o aktivnostima Ministarstva na razvoju, unaprivanju i uvođenju reda u nautiku u Hrvatskoj, izdvojio je donošenje novog Pomorskog zakonika krajem prošle godine te novu Uredbu o dolasku stranih plovila, koja se primjenjuje od početka godine. Tom se uredbom, koja podrazumijeva da svako plovilo za plovidbu hrvatskim morem mora ishodovati godišnju vinjetu i predati popis putnika, prije svega želi smanjiti i suzbiti tzv. crni charter.(Hina)

Ministar Kalmeta na sajmu sporta i nautike (foto: Tomislav Pavlek, Hina)



Pisane vijesti