Ministar Cappelli u Londonu o investicijama u Hrvatskoj - Four Seasons na Hvar donosi luksuzno odmaralište

Tijekom današnjeg dana, ministar Cappelli se u Londonu susreo s predstavnicima kompanije Four Seasons Hotels and Resorts, s kojima je razgovarao o investicijama u Hrvatskoj, s naglaskom na izgradnju luksuznog odmarališta nedaleko od Starog Grada na Hvaru koji je Vlada RH 2016. uvrstila na listu strateških projekata. Luksuzno odmaralište osim hotela, uključuje luksuzne vile i apartmane, odnosno 240 smještajnih jedinica i 797 kreveta te planira zaposliti više od 300 ljudi. Four Seasons Hotels and Resorts je vodeća svjetska luksuzna kompanija koja upravlja sa 105 hotela u 43 zemlje svijeta.

Ministar Cappelli je tom prilikom naglasio važnost navedene investicije za turizam Hrvatske: „Ovaj iznimno važan projekt, odnosno investicija od gotovo milijardu kuna, imati će veliku važnost kako za Stari Grad na otoku Hvaru, tako i za cijelu Hrvatsku. Osim što će novo odmaralište doprinijeti kvaliteti smještajne ponude na otoku i zaposliti preko 300 ljudi, ova će investicija svakako pokrenuti i ostale potencijalne investitore da obrate veću pozornost i potraže mogućnosti za ulaganja u našoj zemlji. Ovaj projekt predstavlja i priliku za lokalnu turističku zajednicu da započne sa potpunim upravljanjem destinacije i osigura dodatni sadržaj za goste koji traže smještaj u objektima ovako visoke kategorije.“

Potpredsjednik Globalnog razvoja i planiranja u kompaniji Four Seasons Hotels and Resorts, Kash Gohil pojasnio je tijekom sastanka zašto su odabrali upravo Hrvatsku za svoj novi projekt: „Hrvatska je jedno od vodećih europskih turističkih tržišta, popularna odmorišna destinacija za turiste iz cijeloga svijeta. Naš nadolazeći projekt na otoku Hvaru koji je poznat po bogatoj kulturnoj baštini i zadivljujućoj prirodnoj ljepoti, predstavlja izvrsnu priliku za daljnje jačanje naše prisutnosti u Europi te istovremeno u Hrvatsku donosi vrhunsku kvalitetu usluge i ponude po kojoj je Four Seasons poznat u cijelom svijetu. Kada ulazimo na novo tržište, uvijek nastojimo pronaći najbolju lokaciju i najbolje partnere koji nam mogu pomoći u stvaranju prvoklasnog, luksuznog doživljaja. Hvar nam nudi dobitnu kombinaciju – vrhunsku lokaciju u uvali Brizenica i snažno partnerstvo sa investicijskom bankom Arqaam Capital, iskusnim partnerom koji dijeli našu viziju za dovođenje novog, luksuznog doživljaja u Hrvatsku. Veselimo se što ćemo našim gostima, luksuznim putnicima iz cijeloga svijeta, ponuditi doživljaj Four Season resorta u jednoj od najbrže rastućih odmorišnih destinacija u Europi te ćemo svakako nastaviti otkrivanje novih mogućnosti za ulaganje u Hrvatskoj, kako bi dodatno ojačali našu prisutnost ovdje.“

"Ovo je naša prva investicija u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Vjerujemo kako ćemo sa izgradnjom krenuti do kraja ove godine", rekao je suosnivač i izvršni direktor Arqaam Capitala Denis Wijsmuller, dodavši kako imaju dobru suradnju s hrvatskom administracijom.

U nastavku dana, ministar se sastaje s izvršnim direktorom Arena Hospitality Group, Relijem Sloninom. Ova turistička kompanija u sastavu je grupacije Park Plaza, najvećeg dioničara pulskog Arenaturista. Portfelj AHG uključuju 7 hotela, 5 turističkih naselja i 8 kampova, ukupnog kapaciteta 20 tisuća kreveta.

Podsjećamo, ministar je tijekom jučerašnjeg dana održao niz vrlo konstruktivnih i važnih sastanaka o jačanju suradnje između Hrvatske i Velike Britanije na području turizma, tijekom kojih su razmijenjena iskustva iz području upravljanja turističkom promocijom, zakonodavnom okviru i općenito suradnji u području turizma. Ministar se jučer sastao s direktoricom za strategije i komunikacije Britanske turističke organizacije - Visit Britain, Patricijom Yates, predsjednikom Odbora za kulturu, medije i sport Donjeg doma Parlamenta UK Damianom Collinsom, državnom ministricom za sport, turizam i nasljeđe Tracey Crouch, zastupnikom Donjeg doma Parlamenta UK i bivšim ministrom kulture, Johnom Whittingdaleom te zastupnikom Donjeg doma Parlamenta UK Fabianom Hamiltonom.

Također, ministar je jučer prisustvovao aktualnom satu s britanskom premijerkom Theresom May. (www.mint.hr)

Pisane vijesti