Ministar Cappelli otvorio hotel Castellum u Čakovcu i posjetio restoran Mala Hiža

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180420_Castellum.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je otvorio Hotel Castellum, prvi hotel visoke kategorije (4*) u Čakovcu. Riječ je o hotelu koji je usmjeren na pružanje potpune podrške poslovnim klijentima, ali i prema jačanju Međimurja kao destinacije te razvoju turizma cijelog kraja. Ministar Cappelli posjetio je i restoran Mala Hiža u Mačkovcu koji se od nedavno nalazi na Michelinovoj listi restorana s preporukom. Gastronomska ponuda restorana koji se nalazi u staroj hrastovoj zgradi još iz 1887.godine, temeljno je tradicionalna međimurska. Kuhinja je građansko pučka, ali i istraživačka, inventivna i maksimalno oslonjena na sezonske i namirnice iz bližeg okruženja, provjerenog i kvalitetnog porijekla.

„Stvaranje uvjeta za poticanje ulaganja u turističke projekte, posebice u one za podizanje kvalitete smještaja visoke kategorije, jedan je od bitnih ciljeva i prioriteta hrvatske Vlade. Ova dobro promišljena investicija dokaz je da se turizam u Hrvatskoj ne događa sam od sebe, već se događa zahvaljujući inovativnim i kreativnim pojedincima te poduzećima koje osluškuju što turističko tržište traži te promišljaju kako unaprijediti turističku ponudu stvarajući visokokvalitetni sadržaj. Realizacija ovog projekta doprinijet će ne samo unapređenju konkurentnosti turističke ponude smještaja, već će vjerujem i dodatno potaknuti razvoj turizma u Čakovcu kao cjelogodišnjoj destinaciji“, naglasio je ministar Cappelli i čestitao investitorima na dobro obavljenom poslu.
 


Hotel raspolaže s 30 moderno uređenih i opremljenih soba, multifunkcionalnom dvoranom s vlastitom terasom i pogledom na čakovečki Perivoj, hotelskim fitnessom i tri barska koncepta. Watchtower bar u kojem se služi bogati buffet doručak, Wine bar uz selekciju najboljih međimurskih vina te Sky bar na krovu hotela s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Gostima je na raspolaganju besplatan parking i punionica za električna vozila, a uskoro i e-bike stanica. Hotel je u vlasništvu tvrtke City projekt, a ukupna vrijednost ove investicije je iznosila oko 20 milijuna kuna.
 
Otvorenje hotela Castellum predstavlja samo jedan dio od najavljenih gotovo milijardu eura investicija koje očekuju hrvatski turizam u 2018. godini, a koje obuhvaćaju obnovu i/ili izgradnju velikog broja novih hotelskih jedinica čiju važnost potvrđuje i Strategija razvoja turizma do 2020. godine. U Strategiji je posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i sl., a sve s ciljem privlačenja većeg broja posjetitelja tijekom cijele godine.
 
Nakon otvaranja Hotela Castellum, ministar Cappelli sastao se s voditeljicom ureda Turističke zajednice Grada Čakovca, gospođom Boškom Ban Vlahek s kojom je razgovarao o aktualnim turističkim temama i turističkim potencijalima čakovečkog kraja. Ministar Cappelli ujedno je i prvi ministar turizma koji je posjetio ured Turističke zajednice Grada Čakovca od njenog osnutka.

Posjet restoranu Mala Hiža
 
„Gastronomski doživljaj postao je jedan od glavnih motiva dolaska gostiju u Hrvatsku. Turisti danas u destinaciji traže autohtonost i tradiciju, žele kušati domaće proizvode i autohtonu kuhinju, a upravo restoran Mala Hiža takvu uslugu i proizvode nudi. Vjerujem da će im dosadašnja priznanja biti dodatan poticaj da nastave u istom smjeru i da zajedno gradimo imidž Hrvatske kao svjetske gastro destinacije“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom posjeta restoranu.

Podsjećamo, nedavno su restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM preporukom (s oznakom žlice i vilice) obogaćena s 24 nova restorana.

S ovogodišnjim odabirom, Hrvatska ukupno ima tri restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom te 55 restorana s preporukom MICHELINA.

Novi vodič za Hrvatsku možete pronaći na stranicama MICHELINA, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane.

Pisane vijesti