​Državni tajnik Glavina na Danima hrvatske male brodogradnje

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180420_dani_tg1.jpg

Danas je državni tajnik Tonči Glavina sudjelovao u svečanom otvorenju 10. jubilarnih Dana hrvatske male brodogradnje koji se održavaju od 19. do 22. travnja u marini Hotela Le Meridien Lav u Podstrani. U sklopu manifestacije i ove godine se održava i Sajam turističkih atrakcija gdje se predstavljaju proizvodi namijenjeni svim nositeljima turističke i sportske outdoor ponude. „Brodogradnja je oduvijek bila dio hrvatske tradicije koja je prepoznata u svijetu. Ta tradicija danas predstavlja jedan važan dio ponude hrvatskog nautičkog turizma kao jednog od naših najprepoznatljivijih proizvoda“, istaknuo je državni tajnik Tonči Glavina prilikom svečanog otvorenja sajma.

„Kako bi osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano razvijati te stvarati ponude i unaprijeđivati kvalitetu. Pri tome veliku važnost imaju atrakcije te mi je stoga posebno drago što na ovom sajmu imamo priliku vidjeti osim najboljeg od naše tradicije i brojne zabavne atrakcije koje mogu zaokružiti našu prekrasnu turističku priču“, zaključio je Glavina.
 


Na Danima hrvatske male brodogradnje ove godine tako će se predstaviti i ponuditi širem tržištu najbolje od domaće proizvodnje plovila, nautičke i plovne opreme. Premijere plovila, probne i testne vožnje, stručni skupovi, inovacije unutar domaće brodograđevne industrije dio su i ovogodišnjeg programa koje imaju za cilj naglašavanje prednosti kupnje domaćih plovila i nautičkih proizvoda.

Pisane vijesti