Ministar Bajs: Veseli me turistički iskorak Brodsko-posavske županije

Slika /arhiva/111115-sb000.jpg

Iako nam je glavni cilj ove godine bio ostvariti uspješnu turističku sezonu, u čemu smo i uspjeli, veseli me što su, usporedno s time, uspješne rezultate zabilježile i sve naše kontinentalne županije.

Brodsko posavska županija je, primjerice, u prvih devet mjeseci zabilježila 17 posto više turističkih dolazaka i gotovo 22 posto više noćenja turista – rekao je ministar turizma Damir Bajs prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima programa na području ove županije, temeljem Programa za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojno-turističkim projektima.

U nastavku je izrazio zadovoljstvo što je i Brodsko-posavska županija odlučila krenuti putem turizma te je napravila iskorak u razvoju kontinentalne turističke ponude, o čemu svjedoči i svake godine sve veći broj prijavljenih projekata iz te županije.

Podsjetio je i na tisuću turističkih programa vezanih isključivo uz hrvatski kontinent, koje je Ministarstvo pripremilo u suradnji s hrvatskim putničkim agencijama, a čime su obuhvaćena sva kontinentalna područja naše zemlje.

Promoviranje odredišta i stvaranje sadržaja, rekao je ministar, posao je i javnog, ali i privatnog turističkog sektora.

Dodao je i kako ulazak u Europsku uniju Hrvatska treba dočekati spremna, s kvalitetno pripremljenim projektima, budući da će joj kroz strukturne fondove EU biti otvorena mogućnost za povlačenje 100 milijuna eura za turizam.

Uz ministra Bajsa, na događanju su, između ostalih, bili i zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović, dogradonačelnik Slavonskog Broda Zoran Ivanović, direktor turističke zajednice Brodsko-posavske županije Petar Huljić i ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove pri Ministarstvu turizma Tomislav Vukovac.



Pisane vijesti