Ministar Bajs u Međimurju o razvoju kontinentalnog turizma

Slika /arhiva/110720-medj-m1.jpg

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je danas tijekom posjeta Međimurskoj županiji da će Ministarstvo turizma ne samo nastaviti s ulaganjima u kontinentalni turizam, već će ih i povećati. Udio kontinentalnog turizma trenutno je oko pet posto, a Ministarstvo turizma poduzima niz mjera kako bi se taj udio povećao, istaknuo je ministar Bajs koji je u Čakovcu razgovarao s predstavnicima Međimurske županije. Bajs je istaknuo i kako veseli povećani interes za ulaganje u kontinentalni turizam, a naglasio je i važnost dosadašnjih ulaganja lokalne zajednice u turizam što posebno vrijedi za toplice Sveti Martin. Pohvalio je i turističke ture koje po prvi put idu kroz kraj između Mure i Drave, a vezane su uz međimursku gastronomiju.

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je danas tijekom posjeta Međimurskoj županiji da će Ministarstvo turizma ne samo nastaviti s ulaganjima u kontinentalni turizam, već će ih i povećati. Udio kontinentalnog turizma trenutno je oko pet posto, a Ministarstvo turizma poduzima niz mjera kako bi se taj udio povećao, istaknuo je ministar Bajs koji je u Čakovcu razgovarao s predstavnicima Međimurske županije.

Bajs je istaknuo i kako veseli povećani interes za ulaganje u kontinentalni turizam, a naglasio je i važnost dosadašnjih ulaganja lokalne zajednice u turizam što posebno vrijedi za toplice Sveti Martin. Pohvalio je i turističke ture koje po prvi put idu kroz kraj između Mure i Drave, a vezane su uz međimursku gastronomiju.

Ministar je međimurske čelnike obavijestio i o otvorenom pozivnom natječaju za projekte koji trebaju biti uvršteni u strukturne projekte EU, vrijednosti 100 milijuna eura, a koji su namijenjeni poticanju turizma u turistički nerazvijenim dijelovima Hrvatske. Uvjeren je i da će se, s obzirom na dosadašnje iskustvo, Međimurska županija javiti na te projekte.

Međimurski župan Ivan Perhoč kazao je kako je i sam posjet ministra u špici turističke sezone veliki dokaz da se vodi briga o kontinentalnom turizmu. Nakon sastanka s čelnicima Međimurske županije ministar Bajs je posjetio najsjeverniji hrvatski granični prijelaz Mursko Središće, a posjetio je i Muzej rudarstva u Murskom Središću.

Na graničnom prijelazu Mursko Središće, ministra su njegovi domaćini, međimurski župan Ivica Perhoč, zamjenik središćanskog načelnika Dražen Srpak i tajnik TZ Međimurske županije Rudi Grula, izvijestili da je to prijelaz preko kojeg je lani prešlo više od 2,2 milijuna turista, a ove godine brojka bi mogla biti još veća.

Ministar je potom razgledao Gradsku lučicu, Turističko informativni centar (TIC), te Turistički kompleks Cimper. U Cimperu je direktor čakovečkog TEAM -a , Josip Švenda, ministra upoznao s radom TEAM -a i CIMPER -a te o planovima vezanim uz turizam i ugostiteljstvo. Rekao je i kako je TEAM u TK CIMPER uložio ukupno 10-ak milijuna kuna.



Pisane vijesti