Ministar Bajs otvorio 2. međunarodni sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Slika /arhiva/090408-hlsd1.jpg

U Garešnici je otvoren 2. međunarodni sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji je okupio gotovo 90 izlagača iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Austrije i Slovenije, a trajat će tri dana. Sajam je otvorio ministar turizma Damir Bajs rekavši kako Hrvatskoj treba turizam koji će trajati 365 dana u godini, a to se uz onaj na moru može postići razvijanjem kontinentalnog turizma. Istaknuo je i kako je nužno povezivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvođača hrane s turizmom kako bi što više domaćih proizvoda završilo u turističkoj ponudi.

U Garešnici je otvoren 2. međunarodni sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji je okupio gotovo 90 izlagača iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Austrije i Slovenije, a trajat će tri dana.
 
Sajam je otvorio ministar turizma Damir Bajs rekavši kako Hrvatskoj treba turizam koji će trajati 365 dana u godini, a to se uz onaj na moru može postići razvijanjem kontinentalnog turizma.
Istaknuo je i kako je nužno povezivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvođača hrane s turizmom kako bi što više domaćih proizvoda završilo u turističkoj ponudi.
 
Prema riječima Nemanje Vlahovića, predsjednika pčelarske udruge Cvijet koja je uz Grad Garešnicu organizator sajma, izlagača je 35 više nego prošle godine. Među njima je najveći broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i to iz svih područja agrara od vinara, pčelara, podrumara, povrtlara, voćara, sirara.
 
Naglasio je kako je u velikom dijelu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava problem usitnjenost posjeda, skupi ulazni troškovi koji stalno rastu, te teško pronalaženje kupaca pa je upravo jedan od ciljeva ovog sajma olakšati put do prodaje.
 
Uz obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlažu i poljoprivredne tvrtke, a u sklopu sajma održat će se i tri okrugla stola o potporama u poljoprivredi, stručnom osposobljavanju poljoprivrednika i pčelarstvu.
 
Održava se i sajam kontinentalnog turizma KONTUUR moslavačke regije na kojemu će izlagati Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Garešnice, Kutine i Čazme. (Hina)
 

Pisane vijesti