MINISTAR BAJS NA OTVORENJU NOVOUREĐENOG KABINETA OBRTNIČKE ŠKOLE KOPRIVNICA O TURISTIČKIM REZULTATIMA USKRSNIH BLAGDANA

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE
 
Pozivamo Vas na otvorenje novouređenog kabineta Obrtničke škole Koprivnica (Trg Slobode 7, Koprivnica) kojeg će povodom Dana Koprivničko-križevačke županije 7. travnja, s početkom u 11 sati, otvoriti ministar turizma Damir Bajs, u nazočnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Friščića.
 
Otvorenju će prisustvovati i Želimir Janjić, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Marija Rašan Križanac, predsjednica Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola RH i Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.
 
Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u turizmu jedan je od najvažnijih programa Ministarstva, za kojeg je u posljednje tri godine, uključujući i 2010. ukupno izdvojeno gotovo 14 milijuna kuna. U sklopu programa je do sada dogovoreno i uređenje pedesetak kabineta strukovnih škola, što je već prošle godine pridonijelo pojačanom interesu za ugostiteljsko-turistička zanimanja.
 
Izjave za novinare najavljene su za 12 sati.
 
Ministar Bajs tom će prigodom izvijestiti o prvim rezultatima Uskrsnih blagdana koji označuju svojevrstan početak turističke sezone u našoj zemlji. 


Najave