Ministar Bajs: Mali obiteljski hoteli od velike su važnosti za kvalitetan turizam

Slika /arhiva/101021-ADR1.jpg

Mali i obiteljski hoteli zauzimaju 15 posto ukupnih hrvatskih hotelskih kapaciteta, rade oko oko 200 dana godišnje, što je više od „klasičnih“ hotela i često su najveći turistički objekti u malim mjestima, stoga često i nositelji zajednice u kojoj djeluju. Također su i nositelji mnogih inovativnih projekata pa, zbog svega navedenoga, bez sumnje zaslužuju posebnu pozornost, rekao je ministar turizma Damir Bajs na okruglom stolu posvećenom malim obiteljskim hotelima. Njihovu važnost u turizmu Hrvatske potvrdio je i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, naglasivši kako mali hoteli sve važnije mjesto zauzimaju u turističkoj promociji i potražnji na stranim tržištima.


Mali i obiteljski hoteli zauzimaju 15 posto ukupnih hrvatskih hotelskih kapaciteta, rade oko oko 200 dana godišnje, što je više od „klasičnih“ hotela i često su najveći turistički objekti u malim mjestima, stoga često i nositelji zajednice u kojoj djeluju.



Također su i nositelji mnogih inovativnih projekata pa, zbog svega navedenoga, bez sumnje zaslužuju posebnu pozornost, rekao je ministar turizma Damir Bajs na okruglom stolu posvećenom malim obiteljskim hotelima.



Također, naglasio je da upravo mali obiteljski hoteli imaju veliku ulogu u naglašavanju kvalitete, posebnosti i raznolikosti naše turističke ponude te da je riječ o dijelu hotelskog sektora kakvog traži danas sve razvijenije međunarodno turističko tržište.



Njihovu važnost u turizmu Hrvatske potvrdio je i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, naglasivši kako mali hoteli sve važnije mjesto zauzimaju u turističkoj promociji i potražnji na stranim tržištima.



U okviru okruglog stola, održanog u organizaciji dnevnika Slobodna Dalmacija i Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela (OMH), svečano je prvi puta u okviru Dana hrvatskog turizma, a petu godinu zaredom, dodijeljena nagrada najboljem malom hotelu „Adrian 2010.“, koju je ove godine, u konkurenciji 122 mala hotela, dobio opatijski Hotel Mozart.



Pisane vijesti