Milijun noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego prošle godine

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190917_Opatija_tz.jpg

Milijun noćenja Turistička zajednica grada Opatije ove je godine zabilježila tjedan dana ranije nego prošle godine, već 13. rujna, što pokazuje da se dobri turistički rezultati na području TZ grada Opatija nastavljaju i u posezoni.

Od početka godine do sredine rujna na području TZ grada Opatije broj noćenja povećan je za 2 posto, a dolazaka za 3 posto. Hotelijeri imaju i dobre najave za jesen i zimu, koje će obilježiti kongresi te manifestacije poput Adventa u Opatiji i Festivala čokolade.

Tako je, nakon rekordne sezone i kolovoza u kojem je broj noćenja u odnosu na prošlu godinu porastao za 5 posto, rujan u prva dva tjedna donio novi rast od 4 posto dolazaka i noćenja. Ukupno je od 1. do 14. rujna u Opatiji boravilo oko 22 tisuće gostiju koji su ostvarili 75 tisuća noćenja, pri čemu je najtraženiji bio hotelski smještaj s 4 i 5 zvjezdica.

Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke koji su zabilježili 3 posto više noćenja i 8 posto više dolazaka nego lani. Na drugom mjestu su Austrijanci koji su ponovili prošlogodišnje brojke, a na trećem mjestu domaći gosti koji su iskoristili lijepo vrijeme u rujnu za produžetak godišnjih odmora te ostvarili 3 posto dolazaka i 6 posto noćenja više nego u istom razdoblju protekle godine. Velik porast ostvarili su i gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, kojih je bilo 18 posto više nego prošle godine, uz rast noćenja od 26 posto.

"Ostvareni pokazatelji rezultat su brojnih investicija i ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, aktivne promocije Opatije na domaćem i stranim tržištima te realizacije niza projekata usmjerenih ka jačanju atraktivnosti destinacije. Svoj doprinos tome svakako su dala događanja poput RetrOpatije i Carskog grada, a posebno su strani i domaći gosti uživali u Opatijskom vremeplovu, projektu kroz koji je posjetiteljima pruženo emotivno, uzbudljivo i edukativno iskustvo upoznavanja bogate opatijske povijesti i tradicije", istaknula je direktorica TZ grada Opatije, Suzi Petričić.

Od 1. siječnja do 14. rujna broj noćenja (ukupno 1.008.405) povećan je za 2 posto, broj dolazaka (ukupno 312.562) za 3 posto, a dobar „booking“ najavljen je i do kraja godine, posebno u hotelskom smještaju više kategorije. Nakon ljetnih radosti, jesen će obilježiti kongresni turizam, a zimske mjesece atraktivne manifestacije.

Ostale vijesti