Medora hoteli i ljetovališta s 43 posto višim prihodima

Slika /arhiva/medora_hotel_podgora-w.JPG

Tvrtka Medora - hoteli i ljetovališta iz Podgore u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gotovo 45 milijuna kuna poslovnih prihoda što je 43 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a nastavak pozitivnih trendova očekuje i u 2017., rekao je u četvrtak predsjednik Uprave Medore Zrinko Kamber.

Predstavljajući na konferenciji za novinare poslovanje i novosti iz Medora hotela i ljetovališta, što je novo ime i brend bivših Hotela Podgora, Kamber je kazao da je zadovoljan ovogodišnjim rezultatima, iako je tvrtka radila 20-ak dana manje nego što je planirano, zbog kašnjenja otvaranja hotela Medora Auri Family Beach Resort.

"Novi hotel Auri u koji smo uložili oko 15 milijuna eura zbog kašnjenja građevinskih radova i nedostatka keramičara i soboslikara otvorili smo u srpnju umjesto u lipnju, no unatoč tome bio je odlično, gotovo 70 postotno zauzet do kraja sezone, što je potvrdilo ispravnost ulaganja i novog brendiranja. Od Aurija u 2017. očekujemo i više, jer su prvi buking i najave odlične", istaknuo je Kamber.

Cijene iduće godine, kako je kazao, ne planiraju povećavati u odnosu na ovu godinu, ali ni pokretati veće investicije u objekte, dijelom i zbog povećanja stope PDV-a na ugostiteljske usluge, nego su one u planu za 2018. i 2019. godinu.

"Zbog povećanja PDV-a morali smo malo korigirati planove, jer smo kao i drugi očekivali smanjenje, a ne povećanje stope PDV-a. Ipak, u našoj ponudi nećemo povećavati omjer punog pansiona u odnosu na noćenje s doručkom, što je nekim našim gostima, pogotovo Skandinavcima kojih imamo dosta, zapravo dovoljno budući da žele upoznavati destinaciju i njenu gastronomiju", kazao je Kamber.

Za iduću godinu najavio je najviše ulaganja u kadrove i njihovu edukaciju.

"Iduća godina bit će prije svega konsolidacijska, uz ulaganja u postojeći i novi kadar. Uz 60 stalno zaposlenih trebat ćemo oko 200 sezonaca koje planiramo naći na domaćem tržištu rada, što smo činili i ove godine. Iako smo imali dosta radnika koji nisu strukovno obrazovani uspjeli smo ih relativno brzo obučiti za posao i bili smo zadovoljni", rekao je Kamber.

Osim hotela Auri s četiri zvjezdice, u sastavu Medora hotela još su hoteli Podgorka s dvije i Borak sa tri zvjezdice te autokamp Sutikla, koji će na red za ulaganja i prilagodbu novom brendu doći 2018. do kada će raditi u stanju kakvom jesu. Hotel Minervu pak očekuje obnova s oko 97,4 milijuna kuna, od čega je 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU-ovih fondova. (Hina)



Pisane vijesti