Međunarodni skup "Održivi razvitak kroz odgovorni turizam"

Slika /arhiva/dessa-dbk-L.jpg

Udruga DEŠA – Dubrovnik, u suradnji s nevladinom udrugom Cospe iz Firence, organizira 10. lipnja 2011. godine, međunarodni stručni skup pod nazivom „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“, kao završni javni čin projekta „Jadran, malo poduzetništvo i lokalni razvoj“ kojega je financiralo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Regija Marche, uz sudjelovanje svjetski poznatih stručnjaka iz Velike Britanije i Italije te hrvatskih znanstvenika i djelatnika iz područja očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Glavni cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju gospodarstava na području Jadrana kroz prekograničnu suradnju i razmjenu iskustava. Stručnjaci će na skupu prezentirati specifičnosti koje određuju koncept odgovornog turizma i razne aspekte njegove prakse. Bit će prezentirana i "Hrvatska inicijativa za odgovorni turizam", nova platforma za promicanje odgovornog turizma. Skupom se želi pružiti mogućnost turističkoj struci i djelatnicima iz javnih ustanova da se pobliže upoznaju s konceptom odgovornog turizma i njegovom primjenom u europskim zemljama, navodi se u priopćenju.

U Hotelu Petka, u kojem se održava skup, dan prije, u četvrtak, 9. lipnja, bit će upriličen susret partnera projekta s predstavnicima lokalnih institucija, koji će biti posvećen analizi rezultata projektnih aktivnosti i sagledavanju mogućnosti za nastavak prekogranične suradnje, te konkretnoj raspravi o utemeljenju budućeg Centra za odgovorni turizam Jadranske regije u Dubrovniku.



Najave