MEĐUNARODNI NAUTIČKI SAJAM "ADRIATIC BOAT SHOW"

Slika /arhiva/ŠIBENIK, 15.-18.10.2008;ncp-abs-log.jpg

www.adriaticboatshow.comPrvi međunarodni nautički sajam "Adriatic Boat Show" u organizaciji Nautičkog cnetra Prgin iz Šibenika, održat će se od 15. do 19. listopada ove godine u marini Mandalina, a jedan od pokrovitelja sajma je Ministarstvo turizma. 

Jedan od ciljeva sajma je promoviranje hrvatske male brodogradnje te rabljenih plovila, a osim brodograditelja i zastupnika plovila, sajam će okupiti i zastupnike i proizvođače motora i brodske opreme, sportske odjeće i obuće, opreme za ronjenje, podvodni lov i ribolov, osiguranja i leasing kuće te tvrtke za inženjering i konzalting.

Svoje će mjesto na ovoj priredbi naći i predstavnici hrvatskih i stranih marina, charter kompanije, te svi oni koji su vezani uz more i nautički turizam.

Tijekom trajanja sajma održavat će se i stručne radionice i seminari, predavanja i konferencije o termama brodogradnje, marina, ribarstva i ronjenja te natjecanja i prezentacije najmodernijih trendova u nautici i vodenim sportovima. 

NCP je na projektu Adriatic Boat Show dogovorio suradnju s Klasterom male brodogradnje, koji do sada objedinjuje 28 članica, s ciljem brendiranja, kvalitetnije promidžbe i plasiranja hrvatske male brodogradnje na hrvatsko i inozemno tržište uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske gospodarske komore.

Sajam će se održati na prostoru od 160 tisuća metara četvronih, uključujući akvatorij, a očekuje se oko 200 izlagača i 400 izloženih plovila.



Najave