Međunarodni festival turističkog filma 'Tourfilm Festival Lecce, Italija' - nagrade Hrvatima

Slika /arhiva/100531-lecce-itffest.jpg

Na 46. Međunarodnom Tourfilm Festivalu Lecce – Italija, što je održan od 27. do 30. svibnja, sudjelovalo je i 14 filmova iz Hrvatske, u konkurenciji turističkih filmova iz 60 zemalja svijeta, koji su se natjecali u deset kategorija. Na prošlogodišnjem je festivalu, promidžbeni film 'Unique Dubrovnik' osvojio Grand Prix za najbolji film festivala.



Ove je godine, turistički spot „Advent u Zagrebu“ Turističke zajednice grada Zagreba, nagrađen prvom nagradom u svojoj kategoriji.

Grand Prix za najbolji film Festivala podijelili su „Omaggio a Roma„ (Oda Rimu) slavnog redatelja Federica Fellinia i poljsko-mađarski dokumentarni film redatelja Krzystofa Zanussija „Fryderryk 2010“.

Tourfilm festival Lecce – Italija, održan je pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Italije (ENIT), u suradnji Europske federacije turističkih novinara i Europskog kluba za turizam, te regije Apulia.

Tourfilm festival utemeljio je i međunarodnu nagradu za „životno djelo u turizmu“ („Premia alla Carriera per il Turismo“), u tri kategorije: menadžeri, turoperatori i novinari. U sve tri kategorije dobitnici nagrade su iz Hrvatske, prvi put i za turističko novinarstvo, te je priznanje za međunarodni doprinos turističkom novinarstvu dobila Tina Eterović Čubrilo, dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija. Novinarka je i predsjednica Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND), Svjetske udruge turističkih novinara (FIJET) za Hrvatsku, članica Izvršnog odbora FIJET-a, te dugogodišnja članica Festivalskog vijeća međunarodnog turističkog filma u Splitu.

Posebno je priznanje, za doprinos razvoju turizma i prijateljstvu Hrvatske i Italije, dobio Slavko Lončar, predsjednik Uprave Jadrolinije, te iz hotelijerstva Luka Jerić iz Solina.


Pisane vijesti