Međunarodna konferencija „Zdravstveni turizam – perspektive i granice“

Slika /arhiva/2015_health_tourism-konf.JPG

Ministarstvo zdravlja (Zavod za zdravstvene usluge u turizmu) u suradnji s Ministarstvom turizma i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Zdravstveni turizam – perspektive i granice“ (23. i 24. studenoga 2015. u hotelu Westin).

Suorganizatori konferencije su Referalni centar Ministarstva zdravlja za zdravstveni turizam Thalassoterapia Opatija - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, bolesti pluća, srca i reumatizma, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Klaster termi Hrvatske.

Cilj konferencije je okupiti ugledne domaće i strane stručnjake, operativce i konzultante iz područja medicine i turizma, napose hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Hrvatske kao nezaobilaznog preduvjeta za percipiranje Hrvatske kao „zdravstveno sigurne“ destinacije ali i kao atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Europe i svijeta. Svoje modele i rezultate za posezonu – low season tourism predstavit će i stručnjaci iz Njemačke i Austrije, a na činjenicu koliko je napredna i kvalitetna zdravstvena infrastruktura važan čimbenik u širem kontekstu, osvrnut će se govornici u uvodnoj panel diskusiji koja će se teme dotaći sa zdravstvenog,  gospodarskog, demografskog i turističkog aspekta.

Dragocjeno iskustvo domaćih govornika i gostiju iz inozemstva posjetitelji će imati prilike čuti kroz izlaganja i panel diskusije tematski podijeljene u tri osnovne cjeline – lječilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness. Poseban gost konferencije je Emin Çakmak, predsjednik Vijeća Turs za zdravstveni turizam koji će predstavit rezultate i modele koji su Tursku u posljednjih desetak godina pozicionirale u sam vrh svjetske zdravstveno-turističke sile.



Najave