Međunarodna etapna biciklistička utrka Tour of Croatia prvi put u RH

Slika /arhiva/15_tour-of-croatia.png

Tour of Croatia međunarodna je etapna biciklistička utrka koja se prvi put održava u Hrvatskoj u trajanju od 22. do 26. travnja 2015. na trasi dugoj gotovo 900 kilometara duž Jadranske obale i unutrašnjosti Hrvatske. 

Međunarodna biciklistička federacija prepoznala je važnost utrke klasificirajući je u prvu kategoriju, čime ona ulazi među najpoznatije biciklističke i grand tour utrke, poput Tour de France, Giro di Italia i Vuelta a España, a ovaj će vrhunski sportsko-turistički događaj okupiti 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja.

Utrku će svakodnevno prenositi HTV, ali i više stranih televizija, poput Eurosporta, koji će sliku vrhunskih sportskih uzbuđenja kombinirati s prirodnim ljepotama nacionalnih parkova, parkova prirode, gradova i trasa kojima će se voziti  utrka.

Tako će  ljepote Hrvatske vidjeti milijunski auditorij, jer se program Eurosporta emitira u više od 54 zemlje u kojima će kroz izravni prijenos utrku dnevno pratiti najmanje 15 milijuna gledatelja.

Utrka prolazi kroz osam županija, a uključeno je i ukupno devet gradova u kojima je organiziran smještaj sudionika, start te program povodom proglašenja pobjednika pojedine etape. Za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti i posebna regulacija prometa rutom kojom prolaze etape. Utrka počinje 22. travnja etapom Makarska-Split pa sljedećih dana slijedi Šibenik-Zadar, NP Plitvice-Učka, Pula-Umag, Sveti Martin-Zagreb. 



Najave