Međimurje: Bespovratne potpore za razvoj turizma

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/medjimurska_zupanija1.png

Međimurska je županija za sufinanciranje turističkih projekata za ovu godinu osigurala 300 tisuća kuna, župan Matija Posavec objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora na koji se zahtjevi podnose do 29. ožujka. Bespovratne potpore namijenjene su fizičkim i pravnim osobama s područja županije koje su registrirane za turističke djelatnosti li tek stvaraju uvjete za to, dakle OPG-ovima, iznajmljivačima, obrtima, trgovačkim društvima i dr. Razvoj hotelske, kamping i smještajne ponude obiteljskih domaćinstava i OPG-ova, uređenje i širenje turističkih staza i cesta, razvoj aerodroma i riječnog prijevoza izletničkim brodovima, jačanje enogastronomske ponude, neke su od mjera za sufinanciranje kroz spomenuti Program.

Kojim će se projektima dodijeliti bespovratne potpore ovisit će o nekoliko kriterija: originalnosti i kvaliteti, doprinosu razvoju međimurske turističke ponude, dovršenosti, dakle koliko pozitivnih učinaka projekt može donijeti u razmjerno kratkom roku, koliko 'nosi' novih zapošljavanja itd.

Potpore se, ističe županija, moraju namjenski trošiti, korisnici  koji postupe suprotni ili propuste na vrijeme dostaviti izvješće o utrošku gube pravo na poticajna sredstva Međimurske županije u slijedećih pet godina.

Sve pojedinosti o Javnom pozivu, te propisani obrasci mogu se saznati, odnosno preuzeti na mrežnim stranicama Međimurske županije.

Međimurje je u prošloj godini zabilježilo 70 tisuća dolazaka stranih i domaćih turista i više od 190 tisuća noćenja što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 15 posto. 

(Hina)

Pisane vijesti