HTZ: Prva ovogodišnja kampanja za promociju predsezone na 12 emitivnih tržišta

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/Cro_feeeds_2019.png

Hrvatska turistička zajednica započela je prvu ovogodišnju marketinšku kampanju za promociju predsezone na 12 europskih tržišta među kojima su: Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska, Slovenija, Austrija, Poljska, Češka, Italija, Francuska, Mađarska, Nizozemska, Švedska i Švicarska. Kampanja se provodi do 15. travnja na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na YouTubeu, a tu su i aktivnosti display oglašavanja. Do početka ove kampanje HTZ je provela i prvu ovogodišnju brand kampanju na pet emitivnih tržišta među kojima su Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska, Švedska i Španjolska. Cilj kampanje bio je podizanje prepoznatljivosti Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije te jačanje snage nacionalnog turističkog branda.

„U ovoj godini nastavljamo s provedbom aktivnosti koje značajno doprinose daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije. U tom smislu provodimo i ovu marketinšku kampanju za promociju predsezone na 12 ključnih tržišta promovirajući nautiku, aktivni turizam, kulturu, eno-gastronomiju te prirodne ljepote. Naime, riječ je o proizvodima koji predstavljaju glavni motiv dolaska turista u razdobljima predsezone“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
 
Dodajmo kako će Hrvatska turistička zajednica tijekom 2019. godine provesti četiri glavne promotivne kampanje, odnosno dvije kampanje za promociju pred i posezone te dvije brand kampanje. Cilj promotivnih aktivnosti je, između ostalog, pozitivan utjecaj na turistički promet, koji u dosadašnjem dijelu godine bilježi više od 525.000 dolazaka i 1,4 milijuna noćenja, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 11 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Pisane vijesti