Manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Slika /arhiva/11-kajsujelinasistari-w.jpg

U Vrbovcu je sve spremno za održavanje ovogodišnje 31. turističko-kulinarske manifestacije "Kaj su jeli naši stari" koja se održava od 26. do 28. kolovoza.

Ova je manifestacija najvažniji turistički proizvod grada Vrbovca koji se temelji na pripravljanju jela po receptima naših baka, a time i čuvanju tradicije starih jela, istaknuo je Vladimir Bregović, predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Vrbovca, napomenuvši kako se ugled ove priredbe vidi i po tome što joj je pokrovitelj Vlada Republike Hrvatske.

Tijekom trodnevne manifestacije, članice 11 ženskih udruga pripremat će jela po starinskim receptima koja će se moći i kušati, a organizirana je i prodaja kolača po popularnim cijenama.

Festival hrane pratit će koncerti, plesne priredbe, izložbe, predstave i sportska natjecanja, a posebnost ovogodišnjega programa je manifestacija pod nazivom "Mamica su štrukle pekli" u sklopu koje će žene ispeći štrukle s raznim nadjevima.

U subotu, 27. kolovoza, organizirano je humanitarno događanje pod nazivom Vaša i PIK-ova kuna za djecu s posebnim potrebama Centra za rehabilitaciju Stančić. PIK je proizveo mortadelu od 120 kg koja će se prodavati, a za svaku doniranu kunu PIK će donirati svoju kunu.

Ove će godine u priredbama sudjelovati 1500 izvođača.

U subotu i nedjelju, 27. i 28. kolovoza, iz Zagreba u Vrbovec vozi posebni vlak "Potepuh" koji sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora polazi u 10.22, a iz Vrbovca u subotu u 18.05, a u nedjelju u 20.02 sati. (Hina)



Najave