Mali Lošinj istog dana obilježava Svjetski dan turizma i dvomilijunto noćenje

Slika /arhiva/tz-m-losinj-ll.jpg

Turistička zajednica grada Mali Lošinj prigodnom će svečanošću 27. rujna na Svjetski dan turizma obilježiti i ovogodišnje dvomilijunto noćenja na svom području, doznaje se danas iz te Turističke zajednice.

S obzirom da je ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma "Turizam i bioraznolikost" na Malom Lošinju su i prije informacije o dvomilijuntom noćenju na taj Dan planirali održavanje posebnog programa kojim će iznova ukazati na bogatstvo biljnih vrsta na otoku, ističe direktorica malološinjske Turističke zajednice Đurđica Šimičić.

Ove godine dvomilijunto noćenja bilježe skoro tri tjedna ranije nego lani, pa vjeruju kako bi i ukupni rezultati turističkih dolazaka i noćenja mogli biti nešto bolji nego lani.

Za sada su ti rezultati na prošlogodišnjoj razini, pri čemu su hoteli i privatni smještaj imali porast ostvarenih noćenja, dok su kampovi na razini prošle godine.

Ocjenjujući i to dobrim rezultatom, Šimičić ističe kako je to rezultat brojnih aktivnosti Turističke zajednice i svih drugih turističkih subjekata kao i realiziranih razvojnih projekata koji kontinuirano pridonose unapređenju kvalitete turističke ponude.

Podsjeća i da Mali Lošinj ove godine obilježava 125. godina zdravstvenog turizma promocijom novog promotivnog materijala o zraku prve kvalitete, stoljetnoj borovoj šumi, bogatstvu preko 1.200 vrsta biljaka, bogatoj fauni, eteričnim uljima biljaka, kvaliteti mora i aerosolima te pogodnoj blagoj mediteranskoj klimi. (Hina)

Pisane vijesti