Hrvatskoj turističkoj zajednici nagrada na sajmu u Japanu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica na međunarodnom je turističkom sajmu JATA WTC u Tokiju koji se održava od 24. do 26. rujna 2010. godine, dobila nagradu JATA AWARD za najbolje inozemno predstavništvo u Japanu.

Nagradu svake godine dodjeljuje Udruženje japanskih turističkih agencija (JATA) koje provodi analizu i ocjenjivanje kvalitete prezentacije nacionalnih turističkih zajednica i njihovih promidžbenih godišnjih aktivnosti.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Japanu izdvojilo se kao najbolje od 53 inozemna turistička predstavništva koja djeluju u Japanu.

Prilikom dodjeljivanja nagrade, predsjedavajući JATA-e, Akira Kanai, istaknuo je kako predstavništvo Hrvatske turističke zajednice aktivno provodi promidžbu hrvatskog turizma ne samo u Tokiju već i u drugim japanskim regijama te iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i ostvarenim prezentacijama hrvatskog turizma u Japanu.

Nagradu su prvog dana sajma na prigodnoj svečanosti preuzeli direktor Glavnog ureda Niko Bulić i voditelj Predstavništva Hrvatske turističke zajednice Edouard Katayama Tripković.

U posljednje dvije godine predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Japanu održalo je prezentacije hrvatskog turizma u Tokiju i ostalim japanskim regijama te Koreji, uspostavilo vrlo dobru suradnju s poslovnim partnerima, turoperatorima, turističkim udruženjima, Veleposlanstvom RH u Tokiju te kroz promidžbene aktivnosti sustavno i profesionalno radilo na promidžbi hrvatskog turizma kao i povećanju turističkog prometa iz Japana.

Spomenimo da je Hrvatska s japanskog tržišta prošle godine ostvarila 163.000 dolazaka što je 14 posto više te 221.000 noćenja što je 10 posto više nego u 2008. godini.

Pisane vijesti