Makarska rivijera s turističkim rekordima

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Ljetovališta na Makarskoj rivijeri ovog produženog vikenda bilježe nove turističke rekorde, na području od Brela do općine Gradac odmara se više od 54.800 registriranih turista ili 8 posto više nego lani, što je turistički rekord Makarskog primorja.

Prema podacima turističkih ureda, stranaca je 51.552 i oni su brojniji čak za 15 posto, dok su ostalo domaći turisti koji bilježe značajniji manjak u dolascima polovicom kolovoza.

Po broju gostiju vodi Baška Voda, gdje se odmara više od 11 tisuća turista, u Makarskoj ih je više od 10.500, Gradac ugošćuje 6700 turista, dok ih je nešto manje u Tučepima i Podgori, a zatim slijede Brela, Živogošče, Igrane i Drvenik.

Hotelijeri ugošćuju više od 12.000 gostiju i preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, a vodeće hotelske kuće za nastavak ljeta i posezonu uputile su stop-booking svojim turističkim poslovnim partnerima.

Autokampovi su također vrlo dobro popunjeni, a ovih dana rijetke su i slobodne sobe kod privatnih kućevlasnika.

Nakon podužeg vikenda, kažu u makarskom Turističkom uredu, a takve su najave i kod ostalih turističkih ureda i agencija, već od nedjelje broj gostiju u odlasku bit će veći od dolaska turista na more. (Hina)



Pisane vijesti