Mađarski i poljski policajci i ove godine u Zadru

Slika /arhiva/Zadar-panoram-w.jpg

MUP i ove turističke sezone nastavlja projekt „Sigurna turistička sezona", u sklopu kojeg će na području policijskih uprava boraviti strani policijski službenici, a kao i prijašnjih godina na području zadarske Policijske uprave (PU) bit će mađarski i poljski policajci.

Mađarski policajci boravit će u Zadru u četiri termina po 15 dana, a prvih 15 dana u Zadarskoj županiji borave Layos Veres i Tamas Burgstaller iz Mohačke policijske uprave u Baranjskoj županiji. S njima je u ophodnji zadarski kontakt-policajac Ive Begonja.

Prvi poljski policajci dolaze 17. srpnja i boravit će u Zadru u dva termina po 15 dana.

Ovo je već šesta godina da uspješno surađujemo s mađarskim kolegama, kazao je načelnik PU-a Darko Car, dodavši kako su mađarske policajce na hrvatskoj obali odlično prihvatili i kolege policajci i mađarski gosti.

Dobro surađujemo i to je razumljivo, jer je u našoj županiji prošle godine, po podacima županijske turističke zajednice, boravilo 46 tisuća mađarskih gostiju, a po najavama ove ih se godine očekuje više od 50.000, istaknuo je Car.

Inače, od 2006., od kada mađarski policajci dolaze na Jadran, u tri ljetna mjeseca u Splitu djeluje i mađarski konzularni ured.

U četirima dalmatinskim županijama ljeti boravi oko 300.000 gostiju, pa nam je nazočnost mađarskih policajaca vrlo važna, istaknula je mađarska konzulica Anna Szlanyinka.

"Zadovoljni smo tom suradnjom. Ponosni smo na taj projekt jer smo prvi, a naš dobar primjer uskoro su slijedile i druge države. Tako na Jadran već godinama dolaze policijski djelatnici iz drugih država EU-a, pa tako u Split, primjerice, već godinama dolaze slovački, poljski i češki policajci", dodala je konzulica Anna Szlanyinka. (Hina)



Pisane vijesti