Dobra suradnja slovenske i hrvatske policije u turističkoj sezoni

Slika /arhiva/110525-Malinska-JurakKopac.jpg

Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić sa suradnicima održao je danas u Malinskoj na otoku Krku, radni sastanak sa izaslanstvom slovenske policije koju je predvodio direktor policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije Janko Goršek.

Razgovaralo se o suradnji tijekom ove turističke sezone, zajedničkoj borbi protiv najsloženijih oblika organiziranog kriminaliteta i terorizma, ulozi zajedničkog časnika za vezu i planu suradnje do kraja ove godine, koji je obuhvatio suradnju svih ustrojstvenih jedinica obje zemlje, priopćeno je na internetskim stranicama MUP-a.

Istaknuto je kako je na području Policijske uprave primorsko-goranske i PU istarske protekle godine boravilo više od 610 tisuća slovenskih turista, a njihovoj će sigurnosti ove godine pridonijeti i dva slovenska policajca koji će na području tih policijskih uprava, u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, boraviti od 14. srpnja do 14. kolovoza ove godine.

Direktor MUP-a slovenske policije Goršek čestitao je glavnom ravnatelju policije Grbiću na doprinosu policije zatvaranju pregovaračkih poglavlja koje je Republika Hrvatska upravo okončala u Bruxsellesu, jer mu je osobno poznat veliki napredak hrvatske policije, poglavito u poglavljima 23. te 24. vezano za pravosuđe, ljudska i ostala prava. (Hina)



Pisane vijesti