Lorencin sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine

Slika /arhiva/140409_peking1.jpg

Ministar turizma RH Darko Lorencin danas se u Pekingu susreo sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine Wu Wenxueom. Ministar je upoznao domaćina s turističkim rezultatima koje je Hrvatska ostvarila prošle godine i predstavio hrvatski turizam. Naglasio je kako je Hrvatska pretežito zemlja za odmor Europljana, ali u posljednje dvije godine raste i broj turista iz Azije, pa tako i iz Kine. Hrvatska je prepoznata u Kini kao destinacija za odmor, istaknuo je kineski domaćin, ali se turistička suradnja odvija u oba smjera, jer je prošle godine Kinu posjetilo 10 tisuća Hrvata. Ministar Lorencin je naglasio kako su za uspješniju turističku suradnju potrebne direktne avionske linije, s čime se kineski domaćin složio i dodao kako Hrvatska u Kini mora pojačati svoju turističku promociju. Boljoj promociji svakako će pridonijeti tiskanje kataloga i brošura na kineskom jeziku, dok je u Hrvatskoj potrebno osigurati dovoljan broj turističkih vodiča koji znaju kineski jezik.

Ministar turizma RH Darko Lorencin danas se u Pekingu susreo sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine Wu Wenxueom. Ministar je upoznao domaćina s turističkim rezultatima koje je Hrvatska ostvarila prošle godine i predstavio hrvatski turizam. Naglasio je kako je Hrvatska pretežito zemlja za odmor Europljana, ali u posljednje dvije godine raste i broj turista iz Azije, pa tako i iz Kine.

Hrvatska je prepoznata u Kini kao destinacija za odmor, istaknuo je kineski domaćin, ali se turistička suradnja odvija u oba smjera, jer je prošle godine Kinu posjetilo 10 tisuća Hrvata. Ministar Lorencin je naglasio kako su za uspješniju turističku suradnju potrebne direktne avionske linije, s čime se kineski domaćin složio i dodao kako Hrvatska u Kini mora pojačati svoju turističku promociju. Boljoj promociji svakako će pridonijeti tiskanje kataloga i brošura na kineskom jeziku, dok je u Hrvatskoj potrebno osigurati dovoljan broj turističkih vodiča koji znaju kineski jezik.

Ministar Lorencin je naglasio kako će se krajem godine organizirati studijsko putovanje za turoperatore i novinare iz Kine u Hrvatsku. Razgovaralo se i o kineskom zahtjevu da kineski jezik postane jedan od službenih jezika Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Lorencin je naglasio kako je za to pitanje nadležno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, međutim, preporučit će MVEP-u da s velikom pažnjom razmotri taj zahtjev.

U nastavku posjeta Pekingu ministar će se susresti s predstavnicima vodećih turoperatora, aviokompanija i medija te s ravnateljem Uprave za civilno zrakoplovstvo NR Kine, Li Jianxiangom.



Pisane vijesti