Lorencin: Ostavljamo spremne projekte

Slika /arhiva/P-H20151230000077.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, izjavio je da budućoj vladi ostavlja mnogo projekata spremnih za realizaciju. "Puno je projekata spremnih za realizaciju, a dok se nova vlada formira normalno radimo svoj posao", rekao je Lorencin. Dodao je da se putem Hrvatske turističke zajednice promidžbene aktivnosti odvijaju redovito, kako bi se osigurala što bolja 2016. godina, koja je, kako je rekao, svima u interesu.

Ministar turizma Darko Lorencin, izjavio je da budućoj vladi ostavlja mnogo projekata spremnih za realizaciju. 

"Puno je projekata spremnih za realizaciju, a dok se nova vlada formira normalno radimo svoj posao", rekao je Lorencin. Dodao je da se putem Hrvatske turističke zajednice promidžbene aktivnosti odvijaju redovito, kako bi se osigurala što bolja 2016. godina, koja je, kako je rekao, svima u interesu.

Na pitanje novinara zašto brojni Hrvati Novu godinu odlaze slaviti u inozemstvo, odgovorio je da to pokazuje kako je sadašnja vlada napravila dobar posao, jer je povećan standard  i porastao BDP.

"Kao što mnogi dolaze kod nas, sada i mi idemo trošiti novac negdje drugdje", rekao je Lorencin, dodavši da  je ove godine zabilježen porast od 9 posto koji su ostvarili domaći turisti u Hrvatskoj, što znači da su puno više trošili u zemlji nego u inozemstvu.

Komentirajući ankete prema kojima više od 50 posto građana podržava mandatara vlade Tihomira Oreškovića, odgovorio je da ga osobno poznaje, jer je s njim kao vladin službenik surađivao na realizaciji nekoliko Plivinih projekata.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti