Lorencin: Manifestacije poput Red Bull Air Race nužne su za produljenje turističke sezone

Slika /arhiva/redbullairrace.JPG

Red Bull Air Race, veliki svjetski spektakl i manifestacija koja će se po prvi put održati u Hrvatskoj, u Rovinju 12. i 13. travnja, predstavljena je danas u rovinjskom hotelu Lone. Uz ministra turizma Darka Lorencina, manifestaciju su predstavili i istarski župan Valter Flego, rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza, izvršni direktor natjecanja Erich Wolf i član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre ,Tomislav Popović. Prema nekim procjenama, Red Bull Air Race će privući oko 80 tisuća posjetitelja. Ministar turizma Darko Lorencin naglasio je kako upravo ovim velikim spektaklom u Rovinju započinje još jedna turistička sezona.

Red Bull Air Race, veliki svjetski spektakl i manifestacija koja će se po prvi put održati u Hrvatskoj, u Rovinju 12. i 13. travnja, predstavljena je danas u rovinjskom hotelu Lone.

Uz ministra turizma Darka Lorencina, manifestaciju su predstavili i istarski župan Valter Flego, rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza, izvršni direktor natjecanja Erich Wolf i član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre ,Tomislav Popović.

Prema nekim procjenama, Red Bull Air Race će privući oko 80 tisuća posjetitelja. Ministar turizma Darko Lorencin naglasio je kako upravo ovim velikim spektaklom u Rovinju započinje još jedna turistička sezona.

„Jedan od ključnih elemenata Strategije razvoja turizma je upravo jačanje pred i posezone, odnosno poticanje turističkih proizvoda koji privlače goste u Hrvatsku i izvan glavnog dijela  ljetne sezone. Red Bull Air Race u Rovinju sjajan je primjer takvog proizvoda, stoga će Ministarstvo turizma nastaviti snažno podržavati slične inicijative i projekte, jer događaji globalnih dimenzija u velikoj mjeri pridonose jačanju brenda Hrvatske kao destinacije s kvalitetnim turizmom“, rekao je Lorencin.

 



Pisane vijesti