Francuska TV emisija ‘’Vu sur Terre’’ snima se u Hrvatskoj

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Francuska producentska kuća Patly Productions, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u razdoblju od 31. ožujka do 24. travnja, u Hrvatskoj će snimati TV emisiju ‘’Vu sur Terre’’ (“Somewhere on earth”). Emisija se fokusira na valorizaciju  bogatstva i raznolikosti hrvatske prirodne baštine, počevši od močvarnih prostranstava Kopačkoga rita, preko planinskog masiva i spilja Velebita sve do Kornata. 

Na tri lokacije, Kopačkom ritu, NP Velebit, NP Kornati, novinari Laurent Cadoret i Manuel Blanche snimit će emisije u trajanju od 52 i 26 minuta. Gledateljima će otkriti ljepote Parka prirode Kopački rit i to kroz portret jednog naturalista, spiljsko bogatstvo Nacionalnog parka Sjeverni Velebit kroz portret speleologinje, te Nacionalnog parka Kornati kroz portret organizatora regata na katamaranima.  

Svake godine emisija ‘’Vu sur Terre’’ realizira reportaže u šest zemalja u kojima su se priroda i ljudi ‘’udružili’’  s ciljem zaštite prirodnih prostora i okruženja. Za ovu, petu po redu sezonu, producentska ekipa odlučila je snimati u Novom Meksiku, Fidžiju, Norveškoj, Malawiju, čileanskoj Patagoniji i Hrvatskoj.

Emisija o Hrvatskoj bit će emitirana ovoga ljeta u ‘’prime time’’ terminu na kanalu TV FRANCE 5 te još četiri puta tijekom sljedećih tjedana, a ukupno 20 puta tijekom cijele godine. Inače, emisiju ‘’Vu sur Terre’’ u prosjeku prati 400.000 do 650.000 gledatelja u Francuskoj.



Pisane vijesti