Lorencin gost na „Šangajskoj večeri“

Slika /arhiva/mint.jpg

Hrvatsku će ovaj tjedan posjetiti izvršni dogradonačelnik Šangaja Tu Guangsha kako bi predstavio turističke potencijale Šangaja hrvatskoj javnosti. Gost na večeri posvećenoj promociji turizma i financijskih usluga grada Šangaja bit će ministar turizma Darko Lorencin. Lorencin će upoznati kineske kolege s hrvatskim turističkim resursima, bogatom hrvatskom tradicijom i kulturnom baštinom te prekrasnom prirodom. Osim ministra turizma, na „Šangajskoj večeri“ prisutnima će se obratiti i zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj.E. Deng Ying te izvršni dogradonačelnik Šangaja Tu Guangsha.

„Šangajska večer“, u organizaciji veleposlanstva NR Kine u Zagrebu, održat će se srijedu, 24. rujna 2014. u 17.00 sati (Smaragdna dvorana hotela Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1).

Izvršni dogradonačelnik Šangaja i ministar Lorencin ove su se godine već susreli u Šangaju te su razgovarali o poboljšanju suradnje između dvije zemlje na području turizma te mogućnosti uvođenja avio linija između Šangaja i nekih hrvatskih gradova.

Turisti iz ovog dijela svijeta, posebice iz Kine, među najbrojnijim su svjetskim putnicima koji posljednjih godina u Hrvatskoj ostvaruju dvoznamenkaste stope raste u broju dolazaka. Lani je Hrvatsku posjetilo 43 tisuće kineskih turista, što je čak 30 posto više nego 2012. godine, dok je u prvih osam ovogodišnji mjeseci zabilježen rast dolazaka od čak 38 posto i noćenja od 36 posto.

„Ovakav tempo rasta ima veliko značenje za turizam naše zemlje, pa ovom prilikom želim od srca zahvaliti svim turistima koji biraju Hrvatsku kao jedno od svojih odredišta te istovremeno pozvati sve one koji možda još nisu bili u Hrvatskoj, da dođu i otkriju čari našeg mediteranskog bisera“, naglašava Lorencin.



Najave