Ljeto na Strossu

Slika /arhiva/110726-Lj-Stross.jpg

U sklopu najdulje kulturne i turističke manifestacije u Zagrebu, Ljeto na Strossu, svake večeri se na malenoj pozornici u podnožju Kule Lotrščak posjetiteljima predstavlja po jedan glazbeni sastav. Koncerti na Strossmayerovom šetalištu najbolja su pozivnica za posjet Gornjem gradu svima koji žele uživati u Zagrebu i dobroj zabavi.

U srijedu, 27. srpnja s početkom u 21 sat nastupa Capisconne Electro Unity. Članovi ove skupine svoju glazbu opisuju kao spoj „kompleksnosti jazz improvizacije, privlačnosti klupske elektronike i ljekovitosti ambijentalne glazbe“.

U isto vrijeme na istom mjestu u četvrtak, 28. srpnja, publici će se predstaviti glazbena skupina White box. Glazbeni smjer kojem se grupa orijentirala obuhvaća stranu pop-rock glazbu '80-tih. Na njihovom repertoaru svoje mjesto pronalaze velikani glazbene industrije iz navedenog razdoblja kao što su David Bowie, Duran Duran, Queen, Spandau Ballet, Level 42, Simple Minds, Wham, Talking Heads, Inxs, Tears for fears, ABC i mnogi drugi. Za svojevrsnu najavu još jednog ljetnog i veselog vikenda u Zagrebu poslužit će koncert glazbene skupine Sick Swing Orchestra. Oni, naravno, sviraju swing i za sebe kažu da s vremenom sviraju, pjevaju i plešu sve glasnije i bolje.

Ovogodišnje, jedanaesto izdanje već kultnog Ljeta na Strossu počelo je 27. svibnja i trajat će do 4. rujna. Ulaz na sve koncerte je besplatan pa je ova manifestacija vrlo popularna među brojnim Zagrepčanima i turistima koji u sve većem broju posjećuju Gornji grad.
 



Pisane vijesti