Legendfest Pićan 2014

Slika /arhiva/Legendfest_pican14.jpg

Legendfest u Istri, u mjestu Pićan, uspješno se održava proteklih devet godina. Festival je odličan proizvod kulturnog turizma, obrazovanja, umjetnosti i zabave te podiže razinu svijesti i kulturnog identiteta okoline i posjetitelja.

Općina Pićan, kroz taj festival, znatno se istaknula kulturno-umjetničkoj i turističkoj ponudi, a sve akcije oko Legendfesta, koji promiče i čuva kulturu, tradiciju i baštinu Istre, rezultirale su i otvaranjem CENK-a, muzeja nematerijalne baštine Istre u Pićnu.

Kako je festival pokazao i dokazao da može, hoće i želi još više promovirati Istru počeo se širiti regionalno i na druga mjesta, pa je tako već jednom gostovao u Novigradu, a ove godine i u Zagrebačkoj županiji, u Starom gradu Lukavcu koji isto tako čuva i njeguje tradiciju, priče, legende i običaje.

Veselimo se festivalu koji će se događati od 1. do 3. kolovoza 2014. u starom, mističnom i bajkovitom gradiću Pićnu. Čuli smo mnoge lijepe uspomene i priče od vilenjaka, krsnika, vila, čarobnjaka i ostalih bića naših svjetova.



Najave