Svečano potpisano 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte malih i srednjih poduzetnika – devet iz turizma

Slika /arhiva/20140801_MINPO_Dodjela ugovora.jpg

U sklopu projekta dodjele bespovratnih sredstava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“, koji je financiran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013, 28 poduzetnika postali su prvi korisnici bespovratnih sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije, od čega je devet iz turizma. Ovim sredstvima na području turizma omogućit će se rekonstrukcija hotela  „Dunav“ u Vukovaru, renovacija i rekonstrukcija hotela „Park“ u Splitu, projekt adaptacije hotela „Sveti Križ“ u Trogiru, dizajn butik hotel „Rivalmare“ 4* u Novigradu, Centar zdravog življenja Seget, izgradnja i opremanje ekskluzivnog Aparthotela Vinaria *** i razvoj vinskog turizma na polutotoku Pelješcu, rekonstrukcija postojećeg i dogradnja novog hotela „Park“ 4* u Varaždinu, Hotel Pleso Velika Gorica te rekonstrukcija hotela „Vila Rova“ u Malinskoj na otoku Krku. Uz potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i EU fondova Branka Grčića te ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, ugovore za projekte u turizmu uručio je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

U sklopu projekta dodjele bespovratnih sredstava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“, koji je financiran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013, 28 poduzetnika postali su prvi korisnici bespovratnih sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije, od čega je devet iz turizma.

Ovim sredstvima na području turizma omogućit će se rekonstrukcija hotela  „Dunav“ u Vukovaru, renovacija i rekonstrukcija hotela „Park“ u Splitu, projekt adaptacije hotela „Sveti Križ“ u Trogiru, dizajn butik hotel „Rivalmare“ 4* u Novigradu, Centar zdravog življenja Seget, izgradnja i opremanje ekskluzivnog Aparthotela Vinaria *** i razvoj vinskog turizma na polutotoku Pelješcu, rekonstrukcija postojećeg i dogradnja novog hotela „Park“ 4* u Varaždinu, Hotel Pleso Velika Gorica te rekonstrukcija hotela „Vila Rova“ u Malinskoj na otoku Krku. 

Uz potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i EU fondova Branka Grčića te ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, ugovore za projekte u turizmu uručio je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

Na poziv koji su proveli Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije zaprimljeno je 130 prijava, a odabrano je 28 korisnika s projektima ukupno vrijednim 641.513.136,15 milijuna kuna, a koje Europska unija financira u iznosu od 249.430.113,88 milijuna kuna. Visina pojedinačne potpore kreće se od 4,34 milijuna kuna do 26 milijuna kuna. Svi odabrani projekti trebaju završiti do 31. srpnja 2016. godine.

„Malo i srednje poduzetništvo u hrvatskom turizmu doista predstavlja ključnog nosioca razvoja ukupnog turizma i to je posebno apostrofirano u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine. Ministarstvo turizma kontinuirano podupire projekte u malom i srednjem poduzetništvu u turizmu znajući da ovaj segment ima snagu, inovativnost i vitalnost uvesti novu i kvalitetniju ponudu i sadržaje na jadranskim destinacijama u cilju produljenja sezone. Malo i srednje poduzetništvo u kontinentalnim područjima može biti nositelj razvoja ukupnog turizma. U financijskoj perspektivi 2014-2020 imamo namjeru omogućiti SME projektima u turizmu da koriste sredstva iz Strukturnih fondova EU i zalagat ćemo se da sredstva iskoriste za daljnje jačanje konkurentnosti turizma i turističkih proizvoda“, naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Ova shema dodjele bespovratnih sredstava odnosi se na poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva dodjelom bespovratnih sredstava za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća te na poboljšanje konkurentnosti turizma dodjelom bespovratnih sredstava za ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih hotela uključujući prateće sadržaje koji služe poboljšanju turističke ponude i produženju sezone.ezentacija:



Pisane vijesti