Kruzerom "Azura" stiglo tri tisuće gostiju

Slika 22.4.2010

Korčula je ugostila tri tisuće turista s "Azura", najvećega putničkog broda najavljenog za ovu godinu, koji je na kružnoj plovidbi Sredozemljem, pa je danas taj grad udvostručio broj ljudi.
Po riječima ravnatelja Lučke uprave Vedrana Lelekovića, ove je godine najavljeno uplovljavanje 210 putničkih brodova, a lani ih je bilo 182. Ove godine putničkim brodovima na kružnim putovanjima na Korčulu bi trebalo doći 70 tisuća putnika, a prošle ih je godine stiglo 55.760.

Zbog dužine, kruzer "Azura" nije mogao pristati uz korčulansku rivu, pa se usidrio u Pelješkome kanalu, a odatle su brodski čamci prevezli turiste do grada Korčule. Nekoliko skupina turista išlo je na izlet autobusima po otoku Korčuli, ili turističkim brodicama kroz korčulanski arhipelag. Neki su turisti iskoristili boravak u Korčuli za panoramsku šetnju i za razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti toga srednjovjekovnoga grada.

No, najveća turistička atrakcija bio je mozaik planeta Zemlje s kontinentima napravljen od nekoliko desetaka tisuća raznobojnih plastičnih čepova, promjera gotovo 10 metara. Mozaik je posvećen današnjemu Danu planeta Zemlje, a postavili su ga učenici Osnovne škole Petra Kanavelića na glavnome trgu u Korčuli. Mnogi su turisti fotografirali mozaik i prihvatili poruku da se ni čepovi ni plastične boce ne smiju bacati jer se tako uništava Zemlja. (Hina)
 

Pisane vijesti