Krenula prva međunarodna Sava regata Zagreb-Orašje

Slika /arhiva/sava-r-_008.jpg

Prva međunarodna Sava regata "IST" (International Sava Tour) Zagreb-Orašje započela je 1. srpnja iz kajak kanu kluba 'Končar' na zagrebačkom Jarunu, veslanjem sudionika prema južnom djelu jezera, odakle su se plovila prenosila u rijeku Savu.

Sudionici su turisti pristigli iz raznih dijelova, a njima su se pridružili i članovi kajak kanu kluba 'Končar' iz Zagreba i predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (kanu dvojac Kolundžić i Kapović). Jarunsku dionicu odveslala su i djeca iz Dječjeg doma u Nazorovoj ulici, u pratnji odgajatelja i glumca Kristijana Ugrine. 

Regata traje do 13. srpnja ove godine, a pokrovitelj je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka koje time želi dati poticaj razvoju kontinentalnog turizma.

Tijekom regate sudionici prolaze Savom od Zagreba preko Siska, Krapja, Stare Gradiške, Slavonskog Kobaša do Slavonskog Broda i Svilaja, odakle 10. srpnja započinje dionica u BiH, Svilaj-Domaljevac, pa do Orašja, gdje će biti organiziran svečani doček.

Inicijativu kajak kanu kluba "Sidro" iz Orašja, Bosna i Hercegovina, i partnera iz kkk Hannover iz Njemačke, prihvatili su i kkk "Končar" iz Zagreba, "Odra" iz Siska, "Marsonija" iz Slavonskog Broda, dok je Hrvatski kajakaški savez pomogao u ishođenju dozvola za sudionike.

Turističke zajednice županije, Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske  i turističke zajednice grada Zagreba, Siska, Nove Gradiške i Slavonskog Broda i lokalne zajednice brinu o smještaju i organizaciji slobodnog vremena sudionika regate. Posao koordinacije  preuzela je Putnička agencija „Kompas“ iz Slavonskog Broda. 

 
 
 
 



Pisane vijesti