Kopački rit obogaćuje turističku ponudu kroz radove vrijedne 3,8 milijuna kuna

Slika /arhiva/kop-rit-mtopic-8107.jpg

Kako bi se podigla kvaliteta usluge za posjetitelje i obogatila turistička ponuda u Parku Prirode Kopački rit započela je izgradnja novih objekata na Prijemnom centru Mali Sakadaš, vrijedna 3,8 milijuna kuna, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša.

Sredstva su osigurana putem Projekta integracije u EU Natura 2000, a završetak jučer započetih radova predviđen je u proljeće iduće godine.

Prijemni centar Mali Sakadaš zamišljen je kao turistički kompleks koji obuhvaća objekte sa sadržajima za osoblje Parka prirode Kopački rit, te za prihvat posjetitelja i organizaciju obilaska Parka, a sada će se izgraditi nekoliko novih objekata - servisni objekt, galerija te mali i veliki paviljon.

Te su građevine stilski i oblikovno osmišljene kao tradicionalna arhitektura podneblja, tj. kao stare slavonske seoske kuće sojenice, izrađene od tradicionalnih građevnih materijala, trstike, gline, drva i opeke.

Unutar postojećeg sklopa objekata Prijemnog centra Mali Sakadaš već postoje recepcija, šetnice, ugostiteljski objekt, parkiralište te suvara - mlin na suhom koji su u prošlosti pokretali volovi ili krave, a ponajviše konji. (Hina)



Pisane vijesti