Konvencija britanskih putničkih agencija (ABTA)

Slika /arhiva/131021-aabta1.jpg

Na 60. konvenciji udruženja britanskih putničkih agencija (ABTA) u Dubrovniku sudjeluje oko pet stotina sudionika iz Velike Britanije, a na svečanom otvorenju pozdravili su ih direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić i pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković.

Matešić je istaknula važnost britanskog turističkog tržišta za Hrvatsku, koju je ove godine posjetilo gotovo 400 tisuća gostiju iz te zemlje, a cilj je da se u budućem razdoblju ta brojka poveća na 500 tisuća posjetitelja s tržišta na kojemu vlada veliki interes za našu zemlju, a što je posljednji put ostvareno 1990. godine.

Ižaković je u ime Ministarstva turizma zahvalio na odabiru Hrvatske kao domaćina ovogodišnje konvencije britanskih putničkih agencija i istaknuo spremnost na suradnju s britanskim touroperatorima u cilju ostvarenja još boljih rezultata s britanskog tržišta.

Godišnja konvencija udruženja ABTA iz Velike Britanije održava se od 20. do 22. listopada u Dubrovniku u hotelima Valamar Lacroma i Dubrovnik Palace.

Danas će biti održana i posebna prezentacija za tridesetak britanskih turističkih novinara koji su u organizaciji udruženja ABTA stigli na ovu konvenciju, a na prezentaciji će sudjelovati direktor predstavništva HTZ u Londonu Tonko Rilović i moderator Mark Thomas. (Hina)



Pisane vijesti