Kontinentalna Hrvatska na sajmu „Fiets en Wandelbeurs“ u Utrechtu

Slika /arhiva/20160220_103316.jpg

Na sajmu „Fiets en Wandelbeurs“, održanom prošloga vikenda u nizozemskom Utrechtu, svoje su sadržaje predstavile turističke zajednice županija s područja središnje Hrvatske i Slavonije.

Zajednički nastup, na ovome sajmu specijaliziranom za hodanje/planinarenje i biciklizam, održan je na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“, a mnogobrojne zainteresirane posjetitelje o destinaciji su informirali Marko Cmrečak iz Turističke zajednice Varaždinske županije i Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

„Fiets en Wandelbeurs“ je specijalizirani sajam na kojemu se predstavlja cjelogodišnja turistička ponuda i na kojemu sudjeluje više od 500 izlagača na više od 22.000 m2 prostora te se održi više od 120 tematskih predavanja i izlaganja. Jedno od izlaganja bilo je upravo o području Slavonije, a održali su ga posjetitelji iz Nizozemske koji su lani na tome području proveli godišnji odmor.

Posjetitelji sajma su srednje do pretežno starije životne dobi, koji putuju tijekom cijele godine i po nekoliko puta. Uz aktivni odmor, hodanje i biciklizam posebno su privučeni prirodnim ljepotama te bogatstvom i širinom eno-gastronomije, a važnu odrednicu predstavlja javni prijevoz, ukoliko ne dolaze vlastitim vozilima koja su, u tom slučaju, većinom kamperi.

Kontinentalna Hrvatska predstavila se atraktivnim fotografijama, specijaliziranim tiskanim kartama za biciklizam i hodanje te mogućnošću digitalnog pristupa svim kartama i drugim interaktivnim sadržajima, što predstavlja važnu odrednicu za visoko digitalizirana tržišta. Službeno izvješće Sajma kazuje da ga je prvoga dana posjetio rekordan broj zainteresiranih, njih 13.000, dok se ukupan broj penje na 25.000 posjetitelja.

Nastup na ovome sajmu potvrdio je interes za aktivnim odmorom u kontinentalnom dijelu Hrvatske za sve posjetitelje koji vole i žele otkrivati nove kvalitetne destinacije i ponude, što može i treba potaknuti na daljnji razvoj ponude upravo za ove ciljane skupine.



Pisane vijesti