Konferencija za novinare: Dodjela nagrade 'Zlatna jabuka'

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na konferenciju za medije, koju će ministar turizma Damir Bajs održati povodom ceremonije dodjele FIJET-ove nagrade „Zlatna jabuka“ za Vučedolsku kulturu, u ponedjeljak, 23. svibnja, u 15:30 sati, u Hotelu Lav,  J. J. Strossmayera 18, Vukovar.

Nagrada „Zlatna jabuka“, ove godine obilježava 30 godina postojanja, a dodjeljuje se za brigu i očuvanje povijesno-kulturne baštine u funkciji razvoja turizma nekog kraja.

Uz ministra Bajsa, na konferenciji će, između ostalih biti prisutni i predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, predsjednica FIJET-a Hrvatske i članica Izvršnog odbora Tina Čubrilo, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, te gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Podsjećamo, FIJET (Federation internationale des journalistes et ecrivans du tourisme) je svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu, koja danas ima 50 nacionalnih udruženja i više od tisuću članova. Turistički novinari iz SAD-a, Kanade, Afrike i Europe, među kojima su i članovi Izvršnog odbora i Predsjedništva ove organizacije, ovog tjedna borave u Hrvatskoj, a osim dodjeljivanja „Zlatne jabuke“ u Vukovaru, u sedam će dana boravka posjetiti i Ilok, Zagreb, Gorski kotar, Opatiju i Istru, te se tako pobliže upoznati s turističkom ponudom Hrvatske i kasnije je promovirati u vlastitoj zemlji.



Najave