Konferencija europskih novinskih agencija u Zagrebu

Slika 4.5.2009
Delegati iz tridesetak europskih novinskih agencija ovog će tjedna u Zagrebu razgovarati o poslovanju u uvjetima gospodarske krize koja se uvelike odražava na medije.

Direktori i članovi poslovodstava i uredništava članica Europske udruge novinskih agencija (EANA) prvi se put sastaju u Hrvatskoj.

Po riječima ravnateljice Hine Smiljanke Škugor-Hrnčević, ova konferencija je nesumnjivo naj značajniji skup medijskih čelnika i profesionalaca ne samo ove godine u Hrvatskoj.

"EANA okuplja vodeće novinske agencije iz 31 europske zemlje, a predstavnici 28 agencija potvrdili su dolazak u Zagreb", kazala je Škugor-Hrnčević.

U raspravi na konferenciji sudjelovat će i predstavnici dviju prekomorskih novinskih agencija, američkog Associated Pressa i australskog AAP-a, te jedan od direktora kompanije Dow-Jones koja u suradnji sa španjolskom novinskom agencijom EFE ostvaruje zanimljiv nov europski projekt.

Nakon svečanoga otvaranja u srijedu u Hotelu Westin, radni dio konferencije održavat će se u četvrtak i petak kad će uz ostalo biti predstavljen i projekt Hinine informacijske baze.

Kako je uobičajeno, bit će predočeni usporedni poslovni rezultati agencija članica i njihovi pogledi na ključne čimbenike poslovanja u prošloj i ovoj godini.

Sudionike konferencije primit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a u subotu ih očekuje posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Hini su u organizaciji konferencije pomogli Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Zagreba, te Hrvatski telekom i tvrtka Potomac. (Hina)


Pisane vijesti