KONFERENCIJA ARTUR 2015. „Prostor i turistički potencijali kontinentalne Hrvatske“

Slika /arhiva/ARTUR_znak015.jpg

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Društvom arhitekata Osijeka, poziva na KONFERENCIJU ARTUR 2015. „Prostor i turistički potencijali kontinentalne Hrvatske“ (utorak, 9. lipnja 2015. Oris-Kuća arhitekture, Kralja Držislava 3, Zagreb).

Na konferenciji, kroz tri panela bit će predstavljeni zaključci s tri multidisciplinarne ARTUR  radionice održane u sklopu ciklusa Prostor i turistički potencijali kontinentalne Hrvatske “GRADSKI TURIZAM” (održane u Zagrebu, 12. 2. 2015.), “TURISTIČKI POTENCIJALI TOPLICA” (održane u Daruvaru 26. 3. 2015.) te radionice "AGROTURIZAM I ARHITEKTURE" (održane u Baranji 14. 5. 2015.).

Sudionici  konferencije upoznat će se s temama radionica i zaključcima proizašlim na tim radionicama, koje će prezentirati dr. sc. Ana Mrđa, dip. ing. arh. s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te predstavnici relevantnih gradskih institucija i ministarstava.

Gost ARTUR konferencije MMag. Dieter Hardt-Stremayr, voditelj ureda Graz Tourismusa održat će prezentaciju vezano uz teme marketinga lokacija, gradova, evenata, te temu kulturne prijestolnice Europe i razvoj gradskog turizma. Temu odnosa interijera i destinacija predstavit će Robert Križnjak dipl. ing. arh., voditelj Sekcije za interijer DAZ-a, koji će razgovarati s gostima iz Slovenije o arhitekturi i agroturizmu.

Konferencije završava svečnom dodjelom NAGRADA ARTUR koje identificiraju najbolje prakse, održivih i dobro planiranih, integriranih arhitektonskih realizacija. Posebna pažnja usmjerena je na projekte koji koriste participativne procese u pripremi i realizaciji intervencija, te uključuju lokalnu zajednicu, građane, turističke zajednice i druge organizacije, te podržavaju multidisciplinarni pristup.



Najave