'KESTENIJADA' U HRVATSKOJ KOSTAJNICI I 'JESEN U LICI' U GOSPIĆU

Slika /arhiva/HRVATSKA KOSTAJNICA/GOSPIĆ, 4.-5.10.2008;nature_flowers.jpg

Tradicionalna turističko-kulturna manifestacija grada Hrvatska Kostajnica "Kestenijada", već se desetu godinu održava prvog vikenda u listopadu, a za goste iz Zagreba 4. i 5. listopada prometovat će izletnički vlak Hrvatskih željeznica "Kesten cug".

Uz izložbe, koncerte, nastupe folklornih skupina, sportska natjecanja i druge zanimljivosti na Kestenijadi će se predstaviti brojne udruge sa svojim izložbeno-prodajnim programom i radionice zaboravljenih starih obrta i zanata.

Za goste, ljubitelje prirode, koji žele prošetati šumskim stazama i sami skupljati kestene, bit će organiziran prijevoz do okolnih šuma, gdje će im tamošnji stanovnici i članovi lovačkog društva prirediti doček.

Istoga vikenda, 4. i 5. listopada, vozit će još jedan izletnički vlak HŽ-a, "Lika Express", na relaciji Zagreb - Gospić i natrag na događanje pod nazivom "Jesen u Lici".

Na izložbi "Jesen u Lici" javnosti će biti predstavljeni proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmez, med, sokovi, vina, kolači, sir i drugo), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode čuvajući tradiciju ličkoga kraja.  Najave