Keltska noć

Slika /arhiva/120908-keltska-noc-l.jpg

Keltska noć, najveća sisačka turstička manifestacija koja se održava petu godinu za redom, i ove će godine, najavljuju organizatori iz sisačke Turističke zajednice i Grada Siska, na obalu Kupe privući veliki broj građana i njihovih gostiju.

U subotu, 8. rujna od 20 sati od Mosta Gromova do Starog mosta, uz sisačku šetnicu, Kupom će ploviti deset velikih splavi, na kojima će scenografijom i kostimima sudionika, biti dramatizirani prizori najvažnijih sisačkih povijesnih događaja.

Ove će godine teme biti: Vile i stvaranje Siska, Kelti, Sveti Kvirin, Bitka s Turcima, Gradnja bolnice, Juran i Sofija, Floridsdorf, Obrtnička komora, Prvi partizanski odred i Domovinski rat.

Nizvodni mimohod splavi pratit će priče o prikazanim povijesnim zbivanjima, koje su utjecale ne samo na sisačku, nego i nacionalnu povijest. U pripremi i izvedbi manifestacije angažiran je veliki broj volontera, članova pjevačkih zborova, izviđača, učenika, te članova braniteljskih i drugih udruga, koji će biti odjeveni u povijesne kostime. Nakon posljednje priče, uslijedit će veliki vatromet, a za posjetitelje će biti organiziran zabavni i gastronomski program na splavima i šetnici.



Najave