Katamaran "Vida" u floti Jadrolinije

Slika /arhiva/P-H20160610008405.jpg

Katamaran "Vida", vrijedan više od 35 milijuna kuna, na prigodnoj je svečanosti u Rijeci pridružen Jadrolinijinoj floti. Katamaran "Vida" je 50. brod u floti Jadrolinije, a ovo će ljeto prevoziti putnike na brzobrodskoj liniji Split-Hvar-Korčula. Izgrađen je u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji 2011. godine u brodogradilištu Brodrene u Norveškoj, a nabavljen je od norveškog brodara Fjord1 AS, priopćila je Jadrolinija.

"Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote te je ovo jasan nastavak ulaganja koje pridonosi stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost u natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i višu razinu usluge", istaknuo je predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac. 

Kapacitet katamarana je 304 putnika, dugačak je 38,50 metara, širok 10,20 metara, a najveća mu je brzina 33 čvora. Jadrolinija ističe da je katamaran "Vida" prilagođen osobama s invaliditetom i ima kutak za djecu, a prvi je u floti s mogućnošću prijevoza bicikla.

Tim katamaranom Jadrolinija uvodi i oglašavanje na površini brodova. Naime, katamaran "Vida" nije tradicionalno bijel, nego tamnoplav, a na njegovim je bokovima reklama jedne bankovne kartice. Takvu praksu već imaju ostali europski brodara, a Jadrolinija će primjerom "Vide" iskoristiti dodatni potencijal koji joj flota pruža. Riječ o "poslovnom potezu koji generira određeni prihod od marketinga", a plan budućeg razvoja jest dodatno komercijalizirati sve aktivnosti, rekao je predsjednik Uprave Jadrolinije, dodajući kako su i grčki i neki drugi brodari "atraktivne brodove stavili u sponzorske boje". (Hina/FaH)



Pisane vijesti