Kanadski turistički djelatnici iz CAA Quebec Voyages u Hrvatskoj

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

U organizaciji Kanadsko-hrvatske poslovne mreže (CCBN) u Hrvatsku sutra dolaze turistički djelatnici iz putničke agencijske mreže kanadskog automobilskog udruženja CAA Quebec Voyages koji će u tjedan dana boravka posjetiti nekoliko hrvatskih i bosansko-hercegovačkih odredišta te Bled u Sloveniji.

Najavili su to danas iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja za te agente u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ) priređuje dobrodošlicu te sudjeluje u organizaciji njihovog boravka u Hrvatskoj.

Nakon boravka u Zagrebu, Kanađani će posjetiti Plitvice, Trogir, Hvar i Dubrovnik te Sarajevo, Mostar i Bled.

Iz HGK navode da je putnička agencijska mreža u vlasništvu CAA Quebec zastupljena u 16 servisnih centara diljem te kanadske pokrajine s više od 160 putničkih agenata i menadžera.

Napominju da se tim studijskim boravkom nastavlja suradnje Hrvatske i Kanade uspostavljena tijekom prošlogodišnjeg posjeta hrvatskog poslovnog izaslanstva Torontu koje su organizirali CCBN i HGK.

U tom je izaslanstvu sudjelovalo 30-ak hrvatskih tvrtki uglavnom iz turizma, ICT-a, prehrambene industrije, energetike i graditeljstva, a konkretne poslove kao rezultat tog izaslanstva ostvarilo je šest hrvatskih tvrtki, dok ih je nekoliko još na putu da ostvare poslove tj. u fazi su pregovora s kanadskim tvrtkama.

Taj je posjet lani organiziran neposredno prije ulaska Hrvatske u EU, ali i uoči potpisivanja ugovora o slobodnoj trgovini između EU i Kanade koji je u međuvremenu potpisan i stupa na snagu 2015.

(Hina)



Pisane vijesti