Kampiranje u Slavoniji sve popularnije

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/k_Duboka-foto_MatijaPospihalj.jpg

S dva nova kampa, eko-kamp Duboka i kamp odmorište Zlanti lug, Požeško-slavonska županija postala je atraktivno odredište ljubiteljima ovog oblika odmora, a njemački i nizozemski kampisti već su otkrili ovaj novi kutak. Od sada je moguće kampirati u Parku prirode Papuk gdje je, na području općine Velika sredinom prošle godine otvoren kamp Duboka. Prostire se na površini od 2,3 hektara, a sa solarnim kolektorima, biološkim pročistačem, otokom za sortiranje otpada, prvi je eko-kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Uz 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu, tu je i prostrana livada za šatore s još dvadesetak mjesta, pa u kampu ukupno može boraviti oko stotinjak kampista. Kamp Duboka idealna je polazišna točka za istraživanje Parka prirode, za posjet starom Veličkom gradu, jednom od osam utvrda na obodu Papuka te za šetnju planinarenje, vožnju biciklom, trčanje.

Uz to, nedaleko od restorana Zlatni lug u blizini Požege, poznatog po odličnoj tradicijskoj kuhinji, smješteno je moderno kamp odmorište s ukupno 15 jedinica za 45 gostiju. Možda nije veliko, ali je opremljeno svime što je potrebno suvremenim kampistima i njihovim kamperima - priključcima za električnu energiju i vodu, prostorom za servisiranje, kabinom za pražnjenje kemijskih wc-a, tuševima, prostorom za pranje suđa te besplatni wi-fi signal. U blizini je park za roštiljanje sa sjenicama i zidanim roštiljima, Ribarska kuća s ribnjakom i domaćim životinjama, a ljubitelje biciklizma zanimat će činjenica da se na području Požege, udaljene tek pet kilometara od novootvorenog kampa, nalazi čak 886 kilometara biciklističkih staza.

Pisane vijesti