Kako do pametnog turizma

Slika /2022_photo_ilustrac/220401_smartmed.png

Unaprjeđenje vještina zaposlenika javnih dionika turističkog sektora Republike Hrvatske u području digitalizacije i održivosti u turizmu nastavak je aktivnosti u razvoju pametnog turizma koje Ministarstvo turizma i sporta kao glavni partner provodi u okviru strateškog projekta SMARTMED.

S tim ciljem Ministarstvo turizma i sporta organizira trening/radionicu „Kako do pametnog turizma?“ kako bi se osigurao budući održivi razvoj turizma temeljen na poslovnom modelu pametnog turizma na Mediteranu razvijenom kroz projekt i predstavljenom javnosti na prethodno organiziranim događanjima u sklopu projekta.
Trening/radionica namijenjen je djelatnicima lokalnih i županijskih turističkih zajednica i razvojnih agencija i sastoji se od dva jednodnevna modula:
U četvrtak, 31. ožujka 2022. godine s početkom u 09:00 sati održat će se trening/radionica na temu Održivost u turizmu (Sustainability in tourism) sa sljedećim podtemama:
  • Održivi turizam (Sustainable tourism),
  • Kružno gospodarstvo i turizam (Circular economy & tourism),
  • Društveno odgovorno poslovanje u turizmu (Socially responsible tourism).
 
U srijedu, 13. travnja 2022. godine s početkom u 09:00 sati održat će se trening/radionica na temu Digitalizacija u turizmu (Digitalization in tourism) sa sljedećim podtemama:
  • Digitalizacija u turizmu (Digitalization in tourism),
  • Što to znači za moju destinaciju: strateški pristup digitalnoj destinaciji (What's in it for my destination: Strategic approach to a digital destination),
  • Što to znači za moju destinaciju: Digitalni alati (What's in it for my destination: Digital tools).
 
Treninzi su dio zajedničke inicijative partnera na projektu i provest će se u Hrvatskoj, Portugalu, Španjolskoj, Grčkoj, Sloveniji i BIH.
Potporu u organizaciji i provedbi događanja pruža Apsolon, vodeća regionalna tvrtka za poslovno savjetovanje, koji su inače kao vanjski stručnjaci uključeni u provedbu projektnih aktivnosti.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem PRIJAVNOG OBRASCA (klik na poveznicu). Prijaviti se može do 29. ožujka 2022. godine do 15:00 sati.

Pisane vijesti