Javier Blanco: Lošinj prati globalne svjetske turističke trendove

Slika /arhiva/120514-losinj_1.jpg

Direktor Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za pridružene članice Javier Blanco, za vrijeme svog posjeta Hrvatskoj od 7. do 10. svibnja 2012. godine, posjetio je i Lošinj. U Malom Lošinju susreo se s gradonačelnikom Garijem Cappellijem i zamjenicom gradonačelnika Anom Kučić, predstavnicima gradskih vlasti, direktoricom Turističke zajednice Đurđicom Šimičić, te s lošinjskim gospodarstvenicima, te obišao i Veli Lošinj, Osor, Nerezine i otok Susak.

Projekt održivog razvoja turizma Malog Lošinja, koji je izradio Institut za turizam, gostu je predstavila Neda Telišman-Košuta. Direktor Blanco se osvrnuo na globalne trendove, ističući kako sve češće primjećujemo individualiziranje usluga u ponudi, uz jačanje aktivne potrage za novim gostom, koji raspolaže brojnim mogućnostima usporedbe ponuda različitih destinacija.

Važno je znati da se gost mijenja, a samim time mora se mijenjati i ponuda, pa destinacija koja živi kvalitetan turizam ima mogućnost unapređenja cjelokupnog područja, rekao je Javier Blanco, istaknuvši kako UNWTO predviđa porast broja dolazaka u svijetu iz godine u godinu od 3 posto, do 2030. godine.

Lošinj ima veliki potencijal, zaista je istinski raj u kojem se priroda, voda, svjetlo, vitalnost i pozitivna energija te kvalitetan pristup turizmu osjete na svakom koraku, zaključio je Blanco, pohvalivši i predstavljeni program održivog razvoja turizma, kojim Lošinj ulazi u novu fazu razvoja uključivanjem elemenata održivog razvoja turizma, što je izuzetno zahtjevno.



Pisane vijesti